Een ex-politieagent heeft vanmiddag minstens 35 mensen, waaronder 22 jonge kinderen, doodgeschoten bij een kinderdagverblijf in het district Na Klang, in de provincie Nong Bua Lamphu, in het noordoosten van Thailand. Er zijn ook veel gewonden.

De dader is gevlucht en de politie probeert hem op te sporen. Maar volgens andere berichten zou hij zijn vrouw en kind hebben doodgeschoten om daarna zelfmoord te plegen.

De dader is de 34-jarige Panya Khamrap, een voormalig politieagent. Volgens berichten is Panya vorig jaar ontslagen bij de politie omdat hij niet slaagde voor een drugstest, daarvoor zou hij morgen voor de rechter moeten verschijnen.

Panya ontsnapte na zijn waanzinnige daad in een witte 4-deurs Vigo pick-up truck, met een kenteken van Bangkok, de auto is zwaar beschadigd aan de voorkant. Het kenteken is van de pick-up is 6 กธ 6499 กทม.

Inmiddels is bevestigd dat de dader zelfmoord heeft gepleegd.

Rating: 3.88/5. From 8 votes.
Please wait...

35 reacties op “BREAKING: Ex-politieagent schiet 34 mensen dood, waaronder 22 kinderen in een kinderdagverblijf”

 1. René en Nareerat zegt op

  Sjonge sjonge wat een heftig nieuws Nareerat en ik wensen de nabestaanden vanuit Nederland heel veel sterkte toe.

 2. GeertP zegt op

  Wat een verschrikkelijk drama weer,ik leef mee met de nabestaanden.
  De feiten zijn nog niet bekend maar de kans is groot dat er weer Yaba in het spel is,hoelang moet dit nog duren?
  Ik heb wel een voorspelling voor wat er gaat gebeuren, Prayut gaat er naar toe en doet allerlei beloften.
  De nabestaanden worden financieel geholpen en hij overhandigd symbolisch een gouden envelop, dit is namelijk wat er gebeurde op 8 februari 2020 bij het drama in winkelcentrum Terminal 21 in Khorat.
  De man van het nichtje van mijn vrouw was toen een van de slachtoffers, in de envelop zaten tegoedbonnen van de plaatselijke middenstand, ze bleef achter met een zoontje van 8 jaar en moet de eerste Bath nu nog krijgen.
  Wat heb ik een heimwee naar Thaksin,keihard en ook onschuldige slachtoffers maar het Yaba probleem was wel opgelost.

  • fred zegt op

   Ook zonder Yabaa gebeuren zulke waanzinnigheden. Jij doet hier alsof er zonder yabaa helemaal niks van die aard meer zou gebeuren. Ontelbaar zijn de schietpartijen van deze aard. In België was er ook al zo een gestoorde kindermoordenaar de genaamde K De gelder (crèchemoordenaar). Ook in Noorwegen gekend als een superveilig land ging een zekere Breivik als een losgeslagen gek mensen neerschieten net als ontelbare keren in de VS ( Las Vegas enzovoort) . Volgens mij was daar overal geen sprake van Yabaa….
   En neen Thaksin heeft het Yabaa probleem ook niet kunnen uitroeien ….net als Duterte daar nooit is in geslaagd.

  • HansNL zegt op

   Thanks heeft wel heel veel goed gedaan, denk je?
   2000+ doden in zijn oorlog tegen drugs?
   Vind je dat goed werk?

   • HansNL zegt op

    Thaksin bedoel ik

   • Erik zegt op

    HansNL, nee, ook ik begrijp die verheerlijking van Thaksin niet waar het de jacht op drugdealers betreft. Net als van Duterte. Collateral damage hoort er bij bij deze mensen. Je zult maar in de buurt staan! Maar dan praat ook GeertP wel anders…..

  • Berbod zegt op

   Je vindt het een verschrikkelijk drama, maar onschuldige slachtkoffers maken om het probleem op te lossen mag wel. Sorry maar je mist elk gevoel van realiteit.

 3. Erik zegt op

  Waanzin! Lijkt op wat GeertP zegt, volslagen doorgedraaid.

 4. William zegt op

  Wil niet zeuren GeertP, maar het is Korat en Baht.
  Voor de rest een vreselijk drama waar weer eens uit blijkt dat de Thaise gemeenschap erg slecht om kan gaan met persoonlijke tegenslagen.
  Het dagelijks nieuws geeft iedere dag wel een verslag van doodslag en moord op TV veelal om ‘niets’.
  Hij moest zich morgen verantwoorden volgens berichten en dat zal de druppel geweest zijn voor deze man net als dat drama toen in Korat.
  Dat het met veel zaken water naar de zee dragen is dat is duidelijk en boeddha zorgt schijnbaar beter voor je als een zak geld.
  Mentaliteit van het volk.

  • Tino Kuis zegt op

   Het is verschrikkelijk wat er gebeurt is. Zo veel zinloze doden en gewonden, zoveel leed. Ik wens alle nabestaanden veel sterkte.

   Maar het heeft niets te maken met ‘mentaliteit van het volk’, William. Het heeft alles te maken met drugs en wapenbezit.

   • Drugs en alcohol (maar goed dat is dubbel op)

    • Henk zegt op

     Dat zit inderdaad veel in het bloed, maar de wereld veranderd,de mensen kunnen niet meer tegen de tegenslagen die ze te verwerken krijgen. Bij een beeindiging van een relatie worden regelmatig vrouw en kinderen vermoord.
     Het is niet te begrijpen dat iemand zoiets kan doen.

   • William zegt op

    Ik denk beste Tino en Peter dat drugs en wapens uiteraard de oorzaak zijn van het resultaat, maar dat de ware reden voor extremen agressie dieper zit.
    Wat, ja als jij het weet Tino mag je het zeggen, ik denk karakter dus mentaliteit.
    En dan is ‘het volk’ misschien ietsje te dik aangezet, hoewel de ‘lontjes’ bij vele kort zijn.

    • khun moo zegt op

     William,
     Zoals een hoge politie officier na de aanslag in korat al eens aangaf.
     Woede komt in 3 stappen. Bij de Thai in 2 stappen.
     De Thai kan erg snel omslaan in een vlaag van woede.
     De lontjes zijn inderdaad bij vele erg kort, hetgeen op hetzelfde neerkomt.

   • Johnny BG zegt op

    @Tino,
    Geloof je nu echt dat drugs en wapens de enige reden zijn? Met beide is heel goed te leven als je het recreationeel weet te beheersen maar zodra dit niet goed gaat dan spelen er volgens mij andere zaken mee. Wat dat betreft is het niet ongewoon dat stille Thai ineens in bijzonder gevaarlijke mensen kunnen veranderen vanwege opgekropte frustratie. Deze frustratie komt weer omdat er een reden is en als we doorgaan dan is de dader slachtoffer van zijn eigen ongeluk omdat ooit, zoals nu bekend is, hij niet erg vies was van drugs terwijl dit al jaren algemeen bekend was en dat in combinatie met een baan bij de politie.
    Een auto is ook een moordwapen evenals een zwak inlevingsvermogen. Ken je dat laatste uit Thailand dat er volkstammen zijn die het teveel vinden om een zebrapad te respecteren of vinden dat hoe groter de auto is des te meer recht je hebt om asociaal te zijn? Het aantal verkeersdoden per jaar laten perfect zien dat het met mentaliteit te maken heeft.

    Het ergste aan dit gebeuren is dat de ouders waarvan er in sommige gezinnen meerdere kinderen verloren zijn geen enkele gerechtigheid zullen krijgen of ervaren omdat er niets te straffen valt.
    Hopelijk trekt Royal Thai Police geld uit om dit op een fatsoenelijke manier te compenseren want ja dat is ook Thailand.

    • Tino Kuis zegt op

     Ja Johnny, drugs en wapens zijn de belangrijkste redenen dat er zoveel doden zijn gevallen. Over agressie en frustratie kunnen we het een andere keer hebben. Ik geloof niet dat die laatste twee zaken zoveel verschillen tussen landen.

     Ik zou ook nog een gebrek aan psychische hulpverlening in Thailand kunnen noemen

   • Tino Kuis zegt op

    …en met de persoonlijkheid van de dader. Ik wil niet zeuren, William, maar Khorat is ook een goede spelling.

   • Jacques zegt op

    “Het is verschrikkelijk wat er gebeurt is.”

    Haha Tino, mag ik ook even zeuren? … gebeurt moet met een D gespeld worden 😉

    Voor wat betreft dit verschrikkelijk drama, ik ondervind steeds meer dat heel wat Thai absoluut geen kritiek of tegenspraak dulden, dit vooral bij de jongere bevolking. Een kleine tegenslag, dit in combinatie met drugs en alcohol, doet een vreedzame Thai veranderen in een moordend wezen.

    Mijn echtgenote heeft me al meerdere malen gezegd dat de o zo vriendelijke Thaise mentaliteit aan het verdwijnen is. Dit hebben we al meerdere malen aan den lijve ondervonden. Net zoals overal ter wereld is ook de Thaise samenleving meer en meer egoïstisch aan het worden.

    Maar goed, dergelijke zotten lopen er overal rond. Het verschrikkelijke is dat al die hulpeloze kinderen totaal zinloos gestorven zijn. Veel steun aan de nabestaanden!

  • Erik zegt op

   William, ik wil ook niet zeuren maar in het Thais schrijf je โคราช en dat is met een Kh. Internationaal wordt het Khorat en ook wel Korat. Maar what’s in a name bij dergelijk drama?

 5. marijke. zegt op

  Vreselijk wat hier is gebeurd.Ik wens alle nabestaanden van de onschuldige slachtoffers heel veel sterkte.

 6. hinke zegt op

  May they all rest in peace, my thoughts are with the family’s

 7. Maarten zegt op

  Persoonlijk geloof ik niet dat excessief misdadige agressie als door deze politie-korporaal aangewend, enkel voortkomt uit het feit dat wapens en drugs voorhanden zijn. Het kan niet anders dan dat meer mensen in Thailand over die combinatie beschikken. Toch zullen zij bij frustraties niet volledig controle-verlies lijden en dientengevolge hun doorgeslagen emotionaliteit botvieren op anderen. Want dat is wat gistermiddag gebeurde en wat 2 jaar geleden in Korat plaatsvond: het heeft alles te maken met het gegeven dat grosso modo “men” niet leert om te gaan met teleurstelling. Er wordt geen coping aangeleerd: het vermogen stress te weerstaan. https://nl.wikipedia.org/wiki/Coping_(psychologie) Dat maakt mensen uiterst kwetsbaar, sub-assertief, met als risico nog maar enkel agressief kunnen acteren. In Thailand moet altijd alles maar sabaai-sabaai, overgoten met wel duizend keer maipenrai. Totdat de kleinste druppel de grootste emmer doet overlopen en dan is de reactie daarop desastreus. Heb je dan ook nog eens te maken met een antisociale – en/of narcistische persoonlijkheid, dan zijn de druiven wel heel erg zuur. In Thai media wordt autoriteiten nu verweten onvoldoende psychologische screening toe te passen. In Korat had 2 jaar geleden die militair heel gemakkelijk toegang tot de wapenkamer van zijn kazerne. Die foute omstandigheid kwam er nog eens bij. Deze politieman had thuis wapens, immers daartoe bevoegd. Maar bekend was dat hij er lichtzinnig mee omging, dat hij drugsverslaafd was, en zeer opvliegend van karakter. Of werden die zaken gemakshalve ontkend?

  • khun moo zegt op

   Er komen nu meer details naar voren.

   De kinderen op de school waar zijn zoontje verbleef , bleven dagelijks de opmerking plaatsen dat zijn vader drugs gebruikte en ontslagen was als politie agent.
   Hij heeft zich dit blijkbaar zoveel aangetrokken dat hij tot deze verschrikkelijke daad gekomen is.

 8. Sjaak S zegt op

  Je vraagt je af wat er door het hoofd van zo’n idioot gaat. Waarom schoot ie zich niet meteen zelf dood, als het zo erg was. Nam hij wraak of moest hij zich eerst zelf motiveren door zoiets verschrikkelijks te doen dat hij zich dan zelf de doodstraf kon geven?
  De ouders en familie van die kinderen zitten met een schok die ze hun leven niet meer te boven komen.
  Wat een drama.
  We hadden er in het verleden al eens over gehad. Wapengeweld in Thailand. Te veel mensen hebben wapens in huis, legaal of illegaal. Daar moest strenger mee omgegaan worden.
  Wat een onnodig verdriet veroorzaakt dit allemaal.

  • William zegt op

   Uiteraard heb je gelijk dat het bezit van wapens beter gecontroleerd moet worden, maar vooral de geestelijke gesteldheid van de bezitter.
   Of het helpt, denk minimaal vanmorgen op de TV, de man heeft ook een tijdje met een kapmes in de rondte staan te zwiepen.
   Je weet wel zo’n ding wat je bij iedere 20 Baht shop kan kopen voor 250 baht om je bomen en struikgewas in de toom te houden.
   Een wapen is een gebruikersvoorwerp waar je een ander makkelijk en snel mee kan verwonden of doden,
   Hoeveel voorbeelden wil je hebben.
   Het zit tussen-de-oren Sjaak, Maarten gaf een prima link daarover.

 9. Chris zegt op

  Ik moet zeggen dat ik echt ontdaan was toen ik gisteren dit verschrikkelijke nieuws hoorde. Naast menselijke hulp voor de slachtoffers en nabestaanden (en dat is echt meer dan geld; ik weet dat zeker omdat mij ouders een zoontje, mijn jongste broertje, op 2-jarige leeftijd verloren en het heeft mijn moeder jaren gekost om het een plekje te geven terwijl zij al 5 kinderen had) is het verstandig om in de komende weken te onderzoeken hoe het zo ver heeft kunnen komen, of dit een incident is of niet (ik denk van niet), en hoe we dergelijke afschuwelijke moorden zo veel mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst. Ik denk dat het meer is dan drugs en wapens.

 10. RonnyLatYa zegt op

  Verschrikkelijk zoiets. Het is niet te vatten hoe iemand tot zulke daden in staat is.

  Als ik lees dat er momenteel 34 doden en 12 gewonden zijn.

  Die moet dan ook al heel wat munitie bij zich hebben gehad.
  Lijkt me dan ook niet direct een impulsieve beslissing van iemand onder invloed van drug en/of alcohol die zijn wapen neemt en ergens onder invloed wat gaat rondschieten.

  Mij komt het meer over als een vooraf geplande actie om een massamoord te gaan plegen op die bewuste plaats om bepaalde personen en families te treffen. Misschien zal hij wel die drug en/of alcohol nodig gehad hebben om dit uiteindelijk uit te voeren.

  Maar wat de reden ook mag zijn, het resultaat is dat er zoveel nutteloze doden zijn gevallen waaronder vele kinderen.
  Mogen ze allen rusten in vrede. Sterkte aan de families in deze moeilijk tijden.

  • Winothai. zegt op

   De lafaard !!

   Pleegt zelfmoord .

   R.I.P. voor de doden (kinderen).

   Heel veel sterkte voor familie-en nabestaanden !!

  • Herman zegt op

   Beste Ronny,

   Volgens de nieuwsberichten heeft de dader de meeste kinderen gedood met zijn mes en niet d.m.v. munitie. Hij had enkel een klein wapen bij zich (waarschijnlijk een pistool).

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik had gelezen dat hij een geweer, een pistool en een mes had.
    Bij een grootste deel van de kinderen heeft hij een mes gebruikt.
    En blijkbaar zijn er geen drugs gevonden.

    Lijkt me toch gepland dan en gezien geweer en pistool en ik ervanuit ga dat niet elk schot raak zal geweest zijn, denk ik dat hij toch wel wat munitie in zijn bezit had.

    Maar goed. Is eigenlijk onbelangrijk en brengt ook niemand van de slachtoffers terug

 11. Rob Kooijmans zegt op

  Mag ik ook even zeuren? Over het feit dat dit drama wordt misbruikt door een stelletje kleuters die elkaar de les willen lezen over de juiste spelling van wat dan ook? Te kinderachtig voor woorden….
  Ik zit nu naast mijn Thaise partner en ons zoontje van 2 maanden oud, ik zal toch niet de enige zijn die de koude rillingen krijgt van het idee dat mijn gezin zoiets zou overkomen?
  Laat al die misplaatste waarde-oordelen over de Thaise samenleving achterwege, is hier niet op zijn plaats en helpt niemand. Ik hoop dat er door wie of wat dan ook een inzameling wordt opgestart zodat ik in ieder geval iets kan bijdragen voor de slachtoffers.

  • Ger-Korat zegt op

   Heb zelf een zoontje van net 5 jaar welke naar een vergelijkbare voor-school gaat met peuters, kleuters in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Nou als je zelf een kind in deze leeftijd hebt dan weet je hoe lief en onschuldig ze zijn en hoeveel geluk en plezier je elke dag meemaakt, juist op een leeftijd dat ze wat kunnen praten en gevoelens kunnen uiten en benoemen en de wereld ontdekken. Ik zie de ouders en hun verdriet, en als je al eens mee heb gemaakt dat je kind 1 uur kwijt bent dan weet je hoe erg het is, laat staan permanent.

 12. JP van Iperen zegt op

  Ontslagen worden in Thailand betekent ook van de een op de andere dag zonder inkomen
  komen te zitten.Dat kan ook meegespeeld hebben.

 13. khun moo zegt op

  Er is inmiddels autopsie op zijn lichaam gedaan en er zijn geen sporen van verdovende middelen in zijn bloed gevonden.

  • khun moo zegt op

   En inmiddels bekend dat zijn vrouw van hem wilde scheiden en dat zijn zoontje niets meer met hem te maken wilde hebben , omdat deze veelvuldig geplaagd werd op school dat zijn vader geen baan meer had , vanwege drugsgebruik .
   De stoppen zijn bij deze man dus blijkbaar doorgeslagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website