Chinese toeristen annuleren in grote getallen hun geplande vakantie naar Phuket, nadat 47 toeristen uit China omkwamen bij de ramp met de Phoenix op 5 juli.

Ongeveer 7.300 kamers in 19 hotels zijn geannuleerd. Kongkiat Khuphongsakorn, van de zuidelijke hotelvereniging, zei gisteren dat het boekingspercentage van hotels bij het strand van Patong na het incident met 80% – 90% is gedaald. Op andere plekken in de provincie ligt dit percentage op 50%. Naast Chinese bezoekers zijn er ook hotelreserveringen geannuleerd door buitenlanders uit andere landen.

Kongkiat laat weten dat de inspanningen van de regering om veiligheidsmaatregelen voor alle vormen van vervoer te herzien een cruciale rol zal spelen bij het herwinnen van het vertrouwen van buitenlandse reizigers.

Premier Prayut heeft een diepgaand onderzoek bevolen naar de oorzaak van de ramp.

Bron: Bangkok Post 

6 reacties op “Bootramp Phuket: Chinese toeristen annuleren massaal hun vakantie naar Thailand”

 1. dirk zegt op

  In Thailand dempt men de put als het kalf verdronken is, maar daarna verliest men dezelfde put weer snel uit het oog. Het was dan ook een verschrikkelijke gebeurtenis en begrijpelijk dat China nu even afhaakt met hun toeristenstroom naar Thailand, wij zouden niets anders doen.

 2. Bert zegt op

  Zal niet de eerste keer zijn dat men een grondig onderzoek aankondigt.
  Zal ook wel gebeuren, maar men doet er zo weinig mee.
  Veel ideeën en veel geroeptoeter, maar de uiteindelijke uitvoering strand op de handhaving.
  Dat zie je bij zoveel akties van de politie, eventjes heeft het de aandacht en na een maand of 2 verslapt het en iedereen gaat weer zijn/haar gang zoals we al tig jaren gedaan hebben.

 3. Henk zegt op

  Het is niet de eerste keer dat Chinezen het laten afweten. Na de zero dollar tour affaire was het hetzelfde geval.
  Echter het toerisme neemt meer en meer af volgens mij. De Russen zijn ook weg gebleven..
  Omliggende landen profiteren hier van.
  Er zal op de een of andere manier meer gedaan moeten worden om het land van de glimlach weer werkelijkheid te maken.
  Meer klantvriendelijk en ook veel guesthouse zullen hun accomodatie moeten opknappen.
  Een omslag welke bv in yangon myarmar in 3 jaar een enorme verandering heeft laten zien.
  Chinezen zijn toch een belangrijke inkomsten bron, alhoewel het ook gerund wordt door Chinezen in thailand

 4. Christina zegt op

  Als de mensen hun gezonde verstand gebruiken zou dit niet gebeuren.
  Uitvaren bij slecht weer en boten die het begrip boot niet verdienen drijvende lijkkisten zijn sommige boten.
  Boot tripjes hebben we al jaren uit ons programma gewist.

 5. Leo Th. zegt op

  Weet niet wat ik van deze cijfers moet denken. Een neergang van 80 á 90% aan boekingen van hotelkamers aan Patong Beach omdat Chinese toeristen hun vakantie annuleren zou impliceren dat de betreffende hotels zo goed als volledig door Chinezen bezet waren. Kan ik mij bijna niet voorstellen maar wie weet zit ik er naast. Ook de daling met 50% in de rest van de provincie kan ik niet plaatsen. Wat is het aandeel van de Chinezen dan op het totaal van de toeristen uit alle andere landen? De scheepsramp met 47 slachtoffers is verschrikkelijk en dat er daardoor veel emotie onder Chinese reizigers is ontstaan kan ik begrijpen. Maar de praktijk leert dat deze emotie ook gauw weer luwt en dat de business dan weer snel als usual is. In 2012 voer het cruiseschip Costa Concordia op de rotsen bij de Italiaanse kust waarbij 32 doden te betreuren waren. Wellicht was er even een dip voor cruise vakanties maar nu zijn die meer in trek dan ooit. Helaas stort er ook weleens een vliegtuig neer maar het aantal reizigers dat zich wereldwijd per vliegtuig laat vervoeren neemt jaarlijks toe. Natuurlijk moeten de Thaise autoriteiten de regels voor de boten met toeristen en de controle daarop aanscherpen maar dat zie ik op korte termijn niet gebeuren. Meer dan een incidentele maatregel in de vorm van een boete/gevangenisstraf voor de eigenaar en kapitein van de Phoenix, de boot waarbij de Chinezen als slachtoffers vielen, zal er niet inzitten.

 6. jan van marle zegt op

  De oorzaak is ongebreidelde hebzucht en flagrante minachting voor andermans leven!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website