Nu is bekend geworden dat er vrij snel een verdacht is aangehouden die te maken zou hebben met e golf van geweld in het zuiden van Thailand. Eerder ontkende de politie dat er al iemand gearresteerd was. 

Zaterdag werd een 32-jarige man uit Chiang Mai gearresteerd op een olieplatform voor de kust van Nakhon Si Thammarat, waar hij werkt. Hij wordt verdacht van brandstichting in Tesco Lotus in Nakhon Si Thammarat, ook zou hij een bom in zijn bezit hebben. De verdachte was kort voor de brand duidelijk te zien op camerabeelden en zal berecht worden door een militaire rechtbank.

De politie verwacht meer verdachten te kunnen aanhouden. Gezocht wordt naar in totaal tien verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de dertien bomaanslagen en brandstichtingen.

Pokemon moet toeristen trekken

Het ministerie van Toerisme en Sport wil Pokémon Go om toeristen aan te trekken. Dat en andere plannen moet het aantal toeristen compenseren dat nu wegblijft naar aanleiding van de bomaanslagen. De figuurtjes worden geplaatst op populaire en veilige toeristische bestemmingen.

Het ministerie gaat een infographic en gebruikersgids voor Pokemonjagers ontwikkelen. Het Pokemon pakket voor drie dagen en twee nachten zal 10.000 baht moet gaan kosten. De bestemming is het Noorden van Thailand, waarbij de Pokémon spots de historische plaatsen moeten promoten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslagen en brandstichtingen: Eerste verdachte aangehouden”

  1. ruud zegt op

    Ik vrees dat de Pokemon rage voorbij is, tegen de tijd dat dat pakket klaar is en aangeboden wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website