De Thaise politie gaat er niet van uit dat de bomaanslagen van vrijdag in Bangkok een wraakactie waren voor de dood van een sympathisant van de zuidelijke islamitische opstandelingen. De man overleed toen hij gevangen zat in een militair kamp van de Fourth Army Region in het diepe Zuiden.

De berichten die daarover rondgaan, werden gisteren door politiewoordvoerder Krissana ontkent. Eerdere berichten legden een verband tussen de zuidelijke mannen die bij het hek van het RTP hoofdbureau een soort tijdbom hadden achtergelaten en acht verdachten die chaos in Bangkok wilden creëren vanwege de dood van de sympathisant. De twee mannen werden vrijdag in Chumphon aangehouden toen ze op de terugweg naar het Zuiden waren. De bom werd tijdig onschadelijk gemaakt.

Een bron bij het onderzoeksteam zegt dat vier verdachten op 31 juli in Hat Yai (Songkhla) de bus namen en de volgende dag in Mor Chit uitstapten. Ze namen een taxi naar de Makro in Pathum Thani waar ze van kleding verwisselden en in twee groepen van twee in verschillende taxi’s doorreisden.

Eén groep ging naar het Government Complex aan de Chaeng Watthana Road en de andere groep naar het kantoor van de Permanent Secretaris van Defensie in Pak Kret in Nonthaburi. Vervolgens reisden ze donderdagavond via Mor Chit terug naar Hat Yai. De bommen ontploften de volgende ochtend op de twee locaties. De vier verdachten spraken een dialect dat in het diepe Zuiden wordt gesproken.

De politie meldde dat vrijdag in Bangkok en Nonthaburi op vijf locaties bommen zijn geplaatst: één bij BTS station Chong Nonsi in de buurt van de Mahanakhorn Tower en twee op het regeringscomplex aan de Chaeng Watthana Road en bij het hoofdkwartier van de RTAF.

Vrijdagavond arresteerde de politie zeven studenten op verdenking van de bomaanslag in soi 57/1 van de Rama IX Road, maar zij ontkennen elke betrokkenheid.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website