Bomaanslag Bangkok: Steeds meer Turkse verdachten

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
3 september 2015

Er lijkt een duidelijke Turkse link te zijn tussen bomaanslag bij het Erawan heiligdom en de mogelijke daders. Dat blijkt onder andere uit een nieuw arrestatiebevel voor een Turks staatsburger.

De nieuwe verdachte is geïdentificeerd als Emrah Davutoglu (zie foto boven). Hij heeft de Turkse nationaliteit en is de echtgenoot van Wanna Suansan, de enige Thaise en enige vrouwelijke verdachte in deze zaak, zo laat politiechef Prawut Thavornsiri weten. Beide verdachten verblijven waarschijnlijk in Turkije.

De politie laat verder weten dat de vingerafdrukken van de man die gisteren aan de grens met Cambodja werd aangehouden, overeenstemmen met die op een fles in een appartement waar mogelijk bommen werden gemaakt. De man is een belangrijke verdachte in het onderzoek naar de bomaanslag. De verdachte heeft bekend dat hij in de buurt van de tempel was toen de bom ontplofte, maar zegt hij dat hij er niets mee te maken heeft.

Van de acht verdachten die de politie in beeld heeft, zouden er zeker nog twee de Turkse nationaliteit hebben. Dat past in het scenario dat de bomaanslag een wraakoefening was voor het uitzetten door Thailand van Oeigoeren naar China. Oeigoeren zijn een islamitische Turkse minderheid in China. De door Thailand uitgezette Oeigoeren worden door Peking als terroristen beschouwd.

De daders zouden de Erawan-tempel als doel hebben gekozen, omdat daar veel Chinese toeristen komen. Bij de aanslag kwamen 20 mensen het leven, zeker 120 mensen raakten gewond.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/CybhlR


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslag Bangkok: Steeds meer Turkse verdachten”

  1. Albert zegt op

    Gelukkig komt er schot in de zaak en worden de lui voor deze laffe daad passend gestraft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website