Sinds een Noorse toerist door een haai is gebeten bij het strand van Hat Sai Noi (Prachuap Khiri Khan) heeft het gebied een grote aantrekkingskracht op ramptoeristen. Een bioloog wil dan ook maatregelen van de overheid tegen toeristen die gaan duiken in het gebied.

Er werd daar recent een 5 meter lange walvishaai gefotografeerd door amateur duikers. Volgens de schipper van de boot die toeristen vervoerd naar de plek, zijn die ongevaarlijk maar dat is onzin. De bioloog, van de Kasetsart universiteit, laat weten dat het naïef om te denken dat walvishaaien niet gevaarlijk zijn. Al wordt je niet gebeten een klap met een vin kan ook ernstig zijn. Hij vreest voor ongelukken.

Het gebied waar de haaien zijn gesignaleerd is gemarkeerd met boeien. Volgende maand worden er netten gehangen om haaien en kwallen tegen te houden.

Bron: Bangkok Post – Foto: Walvishaai (archief)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website