Honderd vertegenwoordigers van buurten langs Klong Lat Phrao in Bangkok, dreigen gouverneur Aswin van Bangkok voor het gerecht te slepen wanneer hij niet snel de illegale huizen die er nog staan laat verwijderen.

De groep vindt dat strengere maatregelen nodig zijn om huiseigenaren te dwingen te verhuizen, zodat een begin kan worden gemaakt met verhoging van de oevers om zo overstromingen te voorkomen. Een van de vertegenwoordigers noemt het slappe optreden tegen weigeraars niet eerlijk omdat degenen die al vertrokken zijn extra financiële lasten hebben, zoals hogere huren.

Tot nu toe zijn 2.243 van de 6.638 huizen bij of in het kanaal, gesloopt. Bijna 2.000 gezinnen moeten nog laten weten of ze akkoord gaan met hun verhuizing naar het Ban Mankhong project, waarvan de bouw nog niet is voltooid.

Gouverneur Aswin denkt dat de weigeraars door buitenstaanders worden beïnvloed. Hij zegt dat de gemeente probeert hen in goed overleg probeert te laten vertrekken omdat de gemeente geen harde maatregelen kan nemen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Bewoners langs Klong Lat Phra willen dat illegale bebouwing verdwijnt”

  1. allesvoorgeld zegt op

    Dit soort situaties komt zo ongeveer overal in BKK voor-op het water en vooral op staatsgrond-spoorwegen e.d. Het is-zoals in de kern vrijwel alles in TH-een kwestie van geld en onderhandelen daarover, met taktieken die al eeuwenoud zijn, zowel van vrager als van afdwinger.
    het goede nieuws is, dat het uiteindelijk altijd wel wordt geschikt, als het geld maar over de brug komt. En al die emotie-aangrijpende verhalen van ach so sielige mense die door het grootkapitaal vermorzeld worden-hoewel 99,99% is begonnen met geld te betalen voor dat illegale plekkie aan de staats-verantwoordleijken met groe achterzakken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website