In Thailand is de oud VRT-journalist Jan De Bruyne (74) overleden. Hij was er op reis met zijn vrouw om hun vijftigjarige huwelijk te vieren, maar een zwempartij werd hem fataal, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De Bruyne werkte vier decennia bij de radio en was een tijdlang hoofdredacteur van Radio 2 West-Vlaanderen. Nog één keer wilde hij een grote reis maken en genieten van de Thaise zon, samen met zijn vrouw Lieve. Eind december had het echtpaar zijn vijftigste huwelijksverjaardag gevierd, met een feest voor familie en vrienden en een officiële huldiging door het stadsbestuur van Blankenberge, waar De Bruyne in 1939 geboren werd en heel zijn leven bleef wonen.

Dat gouden jubileum was de ideale aanleiding om eindelijk die droomvakantie te nemen. Maar de trip naar Thailand eindigde fataal. Vrijdag besloot Jan De Bruyne een duik in het water te nemen. Tijdens het zwemmen ‘moet er iets gebeurt zijn’, zoals zijn zus het verwoordt. Of het gaat om een hartfalen, een beroerte of nog een andere aandoening, blijft voorlopig onduidelijk.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Belgische VRT-journalist Jan De Bruyne in Thailand overleden”

 1. didier zegt op

  En vrouwlief zit daar nu in een land dat ze de taal niet kent met een dood lichaam dat ze moet repatrieren… kzou het NIET willen meemaken. Iemand ooit meegemaakt ?! Er zijn wel standaardprocedures voor denk ik maar in Th kan het dan weer net dat ietsje langer duren ?!

 2. rori zegt op

  Hmm hopelijk van te voren genoten van de vakantie.
  Veel sterkte voor diegene die achterblijven. Zo zal Thailand in deze familie altijd iets makabers hebben.

  @ Didier
  Als ze een goede reisverzekering hebben (europeese en of anwb) word de repatrieering geregeld. Ook de ambassade zal hier zijn best voor doen.
  Helemaal omdat het een publiek bekend persoon is.

 3. M. Reijerkerk zegt op

  Het is vreselijk als zoiets je overkomt waar je ook zit. Gelukkig is er in elk land een ambassade waar je terecht kunt en zijn de Thai erg behulpzaam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website