In Phuket in Thailand is donderdag een Belgische toerist voor de ogen van zijn vrouw verdronken. De man negeerde een rode vlag en werd op zijn jetski door metershoge golven meegesleurd. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag.

Laem Singh Beach, ook wel het strand des doods, is een van de meest adembenemende stranden van het toeristische Phuket, maar zwemmen is er soms bijzonder gevaarlijk wegens de hevige golven. Die kostten donderdag het leven aan twee mensen, een 29-jarige Rus en de 42-jarige Belg Laurent W. uit Bergen. De Belg verbleef met zijn echtgenote in een resort op enkele kilometers van het strand aan de westkust.

Op de plaats waar W. het water in ging met zijn gehuurde vaartuig, hing een rode vlag uit. Verboden te zwemmen, wegens gevaar. Toch begaf de Belg zich in het water. Niet veel later werd hij gegrepen door metershoge golven. Op het strand werd geprobeerd om de man te reanimeren, maar hij overleed in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis.

“Wij wisten echt niet dat het daar verboden was om in het water te gaan. Die rode vlag hebben wij niet eens gezien”, zegt zijn vrouw. Volgens de lokale autoriteiten hing de vlag wel degelijk uit en deden redders gisteren niets anders dan een hele dag toeristen uit het water halen.

7 reacties op “Belgische toerist verdronken in Phuket”

 1. Rick zegt op

  Jongens lees je toch een beetje in voor je naar een land als Thailand op vakantie gaat ieder jaar sterven er weer tientallen toeristen op Phuket aan de verdrinking dood.
  Niet nodig als je de boel een beetje in de gaten houd en geen gekke risico’s neemt.
  Phuket staat bekend om zijn gevaarlijke stromingen om de kustlijn dus ga sowieso nooit meer als 25 meter van de kustlijn af en bij de bekende storm achtige situaties leg je lekker op het strand en zwem in het zwembad.

 2. ruud NK zegt op

  Twee weken geleden was ik op Patong voor 9 dagen. Bijna elke dag waren er rode vlaggen en elke dag waren er wel zwemmers die de gok waagden. Op een gegeven moment stond er een groep strandwachten heel zenuwachtig te doen, omdat 2 jongens ondanks waarschuwingen, toch met de surfplanken het water in gingen.

  Jetskies werden niet ter water gelaten vanwege de golfen. Op ThaiVisa staat dat het belgische echtpaar gewoon aan het zwemmen was. Er staat niets geschreven over een jetski

  Onofficieel heb ik eens gehoord, dat elk jaar er ongeveer 90 mensen verdrinken op Phuket per jaar.

  • Khun Peter zegt op

   Ruud, ik heb wel eens geschreven op Thailandblog dat de zee het grootste gevaar voor toeristen vormt. Gevaarlijker nog dan het Thaise verkeer. Ik werd toen door een aantal reageerders voor gek verklaard.
   Ik volg het nieuws al jarenlang en er verdrinken ieder jaar een flink aantal toeristen in de kustplaatsen. Vaak wordt er niet eens melding van gemaakt in de Thaise media. Jouw aantal geloof ik daarom direct. Neem de andere bestemmingen er bij en dan kom je wel op 200 doden per jaar. Zoveel verongelukken er niet in het verkeer.

   • Lije Vanonschot zegt op

    Je kunt gewoon niet in zee gaan als er de rode vlag wappert (of je op een andere manier kunt weten dat er gevaar dreigt). Maar niet aan het verkeer deelnemen? Daarin dreigt altijd gevaar. Hoogstens kun je het verkeer mijden op de dagen die als bijzonder gevaarlijk bekend staan. Op het gebied van de veiligheid heeft ten aanzien van de zee de toerist/expat het vooral zelf in de hand, ten aanzien van het verkeer ligt het voortouw bij de regering.

 3. Rob zegt op

  Hoi peter
  Ik kan begrijpen dat sommige mensen je voor gek verklaren ,als je denkt dat er meer verdrinkingsdoden dan verkeersdoden vallen
  Je schrijft dat er ongeveer 200 verdrinkingsdoden zijn in thailand.
  Maar met songkran alleen vallen er al meer doden in het verkeer
  In ons kleine nederland vielen vorig jaar al +/- 650 verkeersdodenen in thailand lees ik 12000
  Ik heb zelfs al getallen gezien van 26000
  Dus valt 200 nog al mee ,elke slachtoffer verkeers of verdrinking is teveel
  Getallen zeggen niet zoveel tot het een bekende is dan wordt het een ander verhaal
  Zoals het slachtoffer uit belgie
  Niet iedereen weet wat die vlaggen betekenen of ze zien ze niet letten er niet op .
  Maar ik zeg als je de zee niet vertrouwd ga dan niet te ver ,niks is sterker als de natuur
  En een ongeluk is zo gebeurd jetski of speedboot e.d je moet altijd allert blijven
  Maar het blijft machtig mooi de zee stranden dat is ook een van de redenen dat ik hier naar toe ben gekomen

  • Khun Peter zegt op

   Goed lezen is een kunst. Ik heb het natuurlijk niet over Thai maar over toeristen. Wat betreft de verkeersdoden heb ik het ook over toeristen. En voor de duidelijkheid ook niet over Thai die verdrinken, maar over toeristen.

 4. jan bollen zegt op

  Laem Singh Beach is geweldig mooi maar ingesloten tussen rotsformaties. Iedereen die er de eerste keer komt wordt door de plaatselijke strandstoelverhuurders gewaarschuwd voor de verraderlijke golven. Wij zijn er in 5 jaar drie keer geweest en elke keer werden wij echt serieus gewaarschuwd. Wie niet wil luisteren ……..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website