Een Belgische expat is op Phuket opgepakt en zal binnenkort aan België uitgeleverd worden. De man, Georges S. (56) zou op verzoek van de Belgische Ambassade zijn gearresteerd. 

Thaise media melden dat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in België zou hebben geschonden nadat hij daar was veroordeeld. Georges S. heeft in het verleden 18 maanden gevangenisstraf moeten uitzitten voor de aanranding van drie elfjarige meisjes.

Volgens de Phuket Gazette werd de Belg gearresteerd op verzoek van de Belgische ambassade in Bangkok. “Hij werd vrijgelaten wegens goed gedrag maar hij moest zich aan bepaalde voorwaarden houden. Zo mocht hij België niet verlaten.”, zo laat een politiewoordvoerder weten. Dat is opmerkelijk omdat de man al negen jaar in in Thailand woont en inmiddels een prominent persoon is in de plaatselijke expat gemeenschap.

The Phuket News schrijft dat de Belg in kwestie ook seksspeeltjes op het internet verkocht, wat eveneens een schending van de voorwaarden zou inhouden.

Zijn verblijfsvergunning  is inmiddels ingetrokken en hij wordt spoedig aan de Belgische autoriteiten overgeleverd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Belgische expat uit Phuket opgepakt en Thailand uitgezet”

  1. chris zegt op

    Moderator: alleen inhoudelijk reageren svp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website