Een 57-jarige Belg die grote hoeveelheden cocaïne verkocht aan toeristen in Pattaya, is opgepakt. De man kan een zware straf tegemoet zien. Zelfs de doodstraf is mogelijk, hoewel deze meestal wordt omgezet in levenslang.

Volgens lokale media kreeg de politie een tip dat de Belg handelde in drugs. De politie zette een undercover-operatie op poten om hem op heterdaad te betrappen. Een undercover-agent kocht bij de verdachte cocaïne, en bij de betaling werd de man opgepakt. Bij een huiszoeking in de woning van de Belg vond de politie ook een voorraad cocaïne.

De man zal worden voorgeleid aan een rechter en zal in afwachting van zijn rechtszaak in hechtenis blijven.

Bron: HLN

17 reacties op “Belg opgepakt voor drugshandel in Pattaya riskeert levenslange gevangenisstraf”

 1. ruud zegt op

  Hij hoeft zich in ieder geval geen zorgen meer te maken, over de verlenging van zijn visa.
  Hij moet nog wel even zijn nieuwe adres melden, of doet de gevangenis dat?

 2. RuudB zegt op

  Ooit meldde Albert Einstein al dat twee dingen oneindig zijn- het universum en menselijke domheid. Maar van deze laatste zei hij het niet zeker te weten.

  • ruud zegt op

   Waarschijnlijk zei Einstein, dat hij van dat laatste overtuigd was, in plaats van dat hij dat niet zeker wist.

  • Dennis zegt op

   Nee, het was net andersom (niet zeker of universum oneindig is..)

 3. Mark zegt op

  De man leeft blijkbaar al vele jaren in Thailand. Niettegenstaande heeft hij duidelijke een aantal inschattingsfouten gemaakt waardoor hij nu lelijk in nesten zit.

  Blijkbaar beschikte hij niet over het “vermogen” (vnl. geld & relaties) om zich uit deze penibele toestand te onttrekken alvorens hij door Thaise autoriteiten (als voorbeeld) tentoongesteld werd.

  Ik wens niemand toe hierin ooit verzeild te geraken. De ware toedracht kennen we uiteraard niet op basis van krantenartikels. Al vallen “bad luck in combinatie met bad friends” niet uit te sluiten, zeker niet in Thailand. Maar als hij daar al jaren woont en leeft (werkt?) zou ook hij dat geweten hebben.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vlaamse-dealer-riskeert-executie-in-thailand-de-doodstraf-komaan-hier-krijg-je-misschien-een-boete~a96723bf/

 4. Pat zegt op

  ALS hij zich effectief heeft schuldig gemaakt aan deze feiten, dan mag hij de allerzwaarste straf krijgen die is voorzien.

  Heb geen gram medelijden met zo’n loser!

  • fred zegt op

   Ik veronderstel dat U dan ook geen medelijden zou hebben de dag dat ze de verkopers van Sang Som en Mekong Whisky gaan opsluiten ??

 5. samee zegt op

  Zijn de opbrengsten dan echt zo hoog dat het het risico waard is?

  Dat je in Nederland en Belgie grof met het spul kan verdienen is bekend. De pakkans gemiddeld en de straf te overzien. Dus A x B x C is de rekensom die je maakt.
  Dan moet factor A dus of veel hoger zijn, of B veel lager om dezelfde risico afweging te maken.

  • Pat zegt op

   Foute redenering van u vind ik. Het gaat over ethisch gedrag, geld mag geen factor zijn!!!

 6. David .H. zegt op

  Volgens H.L.N krant , kocht hij al verschillende villas , dus van zelfde caliber al J.V.L. dus zet hem er maar bij , en sleutel een tijd wegleggen .De villas en de verhuur ervan nog niet genoeg , dan maar centen eens terugzetten naar nul.
  En nu maar vergelijken met de westerse srafmaten ? Wel blijf dan in die westerse landen , simpel toch ,achteraf maar jammeren .
  En ja ik woon in Thailand en hou me daar mijlenver van af en volg de regels , (hoe onnozel soms ook )

 7. Bona zegt op

  Blijkbaar heeft hij flink genoten van het leven. Riante villa met ruim zwembad, kamerverhuur en nog heel wat meer. Zijn ” vrienden ” Belgische en/of Nederlandse, letten best op hun tellen bij een volgend bezoekje.
  Geen medelijden. Wie met vuur speelt ….
  Bona.

 8. janbeute zegt op

  Wat ik dan weer niet begrijp is dat als een Thai yaba verhandelt en hij gaat voorschut, dan krijgt hij hooguit een jaar gevangenis.
  Begint dan meestal na een korte periode van rust weer te handelen met dit goedje.
  Ik heb dit al vele malen gezien en zie het nog steeds in mijn direkte omgeving.
  Maar oh wee als de farang betrapt wordt met dit soort goedjes , dan zit hij behoorlijk in de problemen en hoef je zeker jaren en jaren geen visa perikkelen meer te hebben, zoals een ondersteuningsbrief van de ambassade of 800 K op je Thaise bankrekening.
  Zelfs de 90 dagen melding wordt dan voor je gedaan.

  Jan Beute.

  • ruud zegt op

   Er is in het dorp pas weer een jongen van 20+ gepakt met 16 pillen.
   Die heeft een veroordeling van 2,5 jaar aan zijn broek.

   Daarna zijn er in de gevangenis allerlei procedures voor strafvermindering bij goed gedrag, voor bepaalde feestdagen (maar die weet ik niet uit mijn hoofd) en borgtocht na een gedeelte van de straf te hebben uitgezeten.
   Per saldo zal die jongen waarschijnlijk 1-1,5 jaar in de gevangenis doorbrengen.

   Die Farang had waarschijnlijk wel wat meer dan 16 pillen, want als je flink geld hebt,(diverse villa’s groot zwembad volgens David. H.) neem je geen risico’s voor een paar honderd Baht.

   • David H. zegt op

    @ruud
    Vermits je refereert naar mij , laat ik dus de herhaling van andere voorgaande poster zijn link van Belgische krant aangaande villas enz…kan je tevens in die krant een 150 reacties ook bekijken

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vlaamse-dealer-riskeert-executie-in-thailand-de-doodstraf-komaan-hier-krijg-je-misschien-een-boete~a96723bf/

 9. Frank zegt op

  Weer een aantal geweldige reacties van mensen die noch de persoon in kwestie, noch de situatie kennen, en slechts voortgaan op vage berichten uit de media.Wat zijn we toch allemaal goed in het oordelen/veroordelen zonder genoeg van de feiten te weten.

  • Marc zegt op

   Zonder genoeg van de feiten te weten ?
   We weten wel dat hij drugs verhandelde , en dat men daar in Thailand heel streng in is
   Is dat dan niet genoeg ? Wat moeten we dan nog meer weten ? Als jij dan blijkbaar meer weet schrijf dan wat je weet als verzachtende omstandigheid .
   Ondertussen oordelen we dat het een grote fout is op de feiten die we kennen en dat de boete heel hoog zal zijn , oordelen wordt hier gedaan , veroordelen doet een rechtbank !

 10. fred zegt op

  Niks zo hypocriet als drugsbeleid. War on drugs is zinloos. Ondanks het strenge beleid wordt Thailand bedolven onder het Yabaa gebruik.
  Anderzijds zijn en blijven de gevaarlijkste dealers de alcoholboeren. Thailand verzuipt onder het zware Alcohol misbruik. Ik zie ganse dorpjes in de Isaan zich letterlijk kapot zuipen aan de goedkope whisky. Volgens experten is dat goedje gevaarlijker en meer verslavend dan Cocaïne….maar wat zijn we daar toch vergevingsgezind over.
  Anderzijds is het waar. Ook in ons dorpje lopen nogal wat Thai Yabaa fans en verkopers rond die weer eens worden opgepakt maar het jaar daarna weer opduiken en al snel terug beginnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website