De Thaise Immigratiedienst heeft een 56-jarige (Thaise) Belg gearresteerd. De man werd gezocht door interpol en het Hof van Verviers als verdachte in verband met de verdwijning van zijn Belgische buurvrouw.

Pascale Daelen (53) is voor het laatst gezien op 14 januari. Die dag vertrok ze thuis met haar auto, zonder nog iets van zich te laten horen. Haar dochter gaf haar op als vermist. De politie van Verviers denkt nu dat ze vermoord is. De agenten verdenken de Thaise Belg Joël T. (56), die in hetzelfde appartementsgebouw in Verviers woonde. De twee waren goed bevriend, maar na haar dood verdween Joël T. plots spoorloos. Naar verluidt vluchtte hij daarna naar Frankrijk met spullen van zijn buurvrouw, waaronder een iPhone, bankpas en creditcards. Op 24 januari ging hij terug naar Thailand.

Interpol heeft daarna contact opgenomen met de Thaise Immigratiedienst om te helpen de verdachte op te pakken. De man werd herkent op CCTV camerabeelden toen hij geld opnam bij een ATM machine in Pattaya. Hij is uiteindelijk gearresteerd in de provincie Mukdahan op 21 februari, toen hij probeerde om de grens met Laos over te steken.

De verdachte weigert een verklaring af te leggen en zal naar alle waarschijnlijkheid aan België worden uitgeleverd.

Bron: MCOT online nieuws

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website