Komiek Akom Preedakul, beter bekend onder zijn artiestennaam “Kom Chauncheun” (Foto: Facebook-pagina Kom Chaunchuen)

De populaire Thaise komiek “Kom Chauncheun” is vanochtend gestorven, nadat hij 18 dagen geleden een Covid-19 besmetting heeft opgelopen waarvoor hij behandeld werd in het ziekenhuis.

Het overlijden van Akom Preedakul, beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Kom Chauncheun’, werd vrijdagochtend door zijn dochter, Napatcharin “Ice” Preedakul, bekendgemaakt.

Kom en 10 andere familieleden hadden zich op 11 april laten testen op Covid-19 in het Serirak ziekenhuis, nadat ze hoorden dat een andere komiek met wie hij werkte, Ball Chuenyim, besmet was met het virus. Op 12 april bleek uit de test dat Kom ook besmet was. De andere familieleden niet, aldus zijn dochter. Alle gezinsleden hebben zichzelf 14 dagen in quarantaine geplaatst.

De komiek werd in een privéziekenhuis behandeld voordat hij werd overgebracht naar het door de staat gerunde Ramathibodhi ziekenhuis. Donderdag werd zijn toestand kritiek door orgaanfalen. Hij reageerde niet op de medicatie en liep het risico op een hartstilstand, zo schreef zijn dochter op Facebook. Vrijdagochtend stierf hij.

De familie heeft het lichaam van Kom van het ziekenhuis naar de Wat Phra Sri Mahathat Woramahawihan in de wijk Bang Khen in Bangkok gebracht, waar de overlijdensrituelen om 15.00 uur beginnen.

Bron: Bangkok Post

9 reacties op “Bekende Thaise komiek ‘Kom’ (63) overleden na Covid-19 besmetting”

 1. Joost zegt op

  Dit is triest nieuws. RIP. Het zal het vertrouwen in een goede afloop van het corona-gevaar niet doen toenemen. Temeer omdat de regering geen duidelijke plannen heeft hoe dat gevaar het hoofd te bieden.

  • Victor zegt op

   Zeer triest inderdaad en ik deel je mening inzake het niet aanwezig zijn van plannen.
   Toevallig kregen wij hier in het dorp vandaag het SINOVAC vaccin aangeboden.

   Ik heb het geweigerd omdat uit testen is gebleken dat de effectiviteit de 50% niet haalt. Een en anders ook te lezen op de website van NOS.

   https://nos.nl/artikel/2376285-china-erkent-lage-effectiviteit-eigen-vaccins-en-overweegt-andere-vaccinstrategie

   Ik denk dat de vaccins die hoger scoren qua effectiviteit binnenkort wel aangeboden zullen gaan worden. Ik ben bereid daar geduldig op te wachten. Kwestie van aan de regels houden 🙂

 2. han zegt op

  Ik vraag me af waarom hij van een prive ziekenhuis naar een poverheids ziekenhuis is gegaan. Deze man zal toch financiele middelen hebben voor een prive?

  • henk appelman zegt op

   Een DARA, (BT) die komt te overlijden in een privee ziekenhuis is geen beste reclame,ik vermoed dat toen duidelijk werd dat er geen redden aan was, hij naar een staats ziekenhuis is gebracht…….

   • Berrie zegt op

    Veel private ziekenhuizen in Thailand zoals het Bangkok Hospital hebben samenwerkingsverbanden met staatsziekenhuizen, omdat een groot aantal van die laatste groep vooral in de grotere steden over meer en betere diagnostische – en behandelapparatuur beschikken.

  • Bert zegt op

   Het Ramathibodhi ziekenhuis bestaat uit 2 gedeeltes, één gedeelte is voor de minder bedeelde en het andere gedeelte is voor de VIP’s met bijbehorende prijzen en service. Is trouwens een goed ziekenhuis

 3. Gerard zegt op

  Prive is niet noodzakelijk beter….government hospitals zijn beter voorbereid op cov19 patienten……

 4. Frans de Beer zegt op

  Ik hoorde net van mijn vrouw dat hij wel duidelijk in de doelgroep paste. Hij had diabetes, hoge bloeddruk en nog wat andere zaken. Dit zijn precies het soort mensen die in het ziekenhuis belanden en grote kans op overlijden hebben.

 5. Sjaak S zegt op

  Hetzelfde wat Frans de Beer schreef, vertelde mijn vrouw mij ook. Ze vertelde ook dat hij er te laks mee omging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website