Beelden onlusten Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
1 december 2013

Bij ongeregeldheden in Thailand is vanochtend vroeg opnieuw een dode gevallen. Een aanhanger van de premier Yingluck Shinawatra werd in de straten van Bangkok doodgeschoten. Het dodental komt daarmee op vier.

Tegenstanders van de regering zijn het politiecomplex binnengedrongen, waar de premier de nacht heeft doorgebracht. Zij is naar een andere locatie overgebracht.

Gisteravond vielen ook al doden bij confrontaties tussen aanhangers en tegenstanders van de regering in de buurt van een station waar 70.000 aanhangers roodhemden bijeen waren. De politie hield de twee partijen uit elkaar.

Autoriteiten melden dat er bij de ongeregeldheden 57 gewonden gevallen zijn.

De politieke onrust in Thailand is de afgelopen week toegenomen vanwege een omstreden amnestiewet, waarvan voormalige premier en miljardair Thaksin volgens de tegenstanders had kunnen profiteren. In september 2006 maakte een militaire coup een eind aan zijn bewind. Thaksin leeft sinds 2008 in ballingschap, nadat hij tot 2 jaar gevangenisstraf was veroordeeld wegens machtsmisbruik.

Video onlusten op 30 november

Bekijk de beelen van het NOS Journaal:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Beelden onlusten Bangkok (video)”

 1. Sjaak S zegt op

  Vreselijk… het is een ding om tegen een bepaalde situatie te zijn, maar om dan meteen je tegenstanders om te brengen is weer een ander extreem. Helaas is het zo in onze wereld. Je mag in bepaalde kwesties geen eigen mening hebben. Of het nou politiek of godsdienst is. Denk je anders, word je in elkaar geslagen, gemarteld, vermoord, monddood gemaakt.
  Daarom bemoei ik me met geen religie en met geen politiek. Het is een vies spel.

 2. TH.NL zegt op

  Het loopt weer net als andere jaren volledig uit de hand. Veel Thaise mensen kunnen kennelijk niet met democratie omgaan.
  Jammer want de geschiedenis blijft zich maar herhalen.

 3. Rob zegt op

  Ik ga in januari naar Thailand maar begin nu te twijfelen om naar Phuket door te vliegen. Een aantal jaren geleden had men ook de vliegvelden bezet en kon met niet verder reizen . Ik wacht nog even met boeken om door te vliegen naar Phuket. Hoop binnen twee weken meer duidelijkheid te hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website