De publicatie van een kritisch artikel over de nieuwe koning, door de website van BBC Thai, heeft mogelijk ernstige gevolgen voor de betrokkenen.

De beheerder van de website, vertaler, redacteur en anderen die betrokken waren bij de publicatie, moeten zich melden bij de politie en lopen het risico op vervolging wegens majesteitsschennis en/of overtreding van de Computer Crime Act.

Premier Prayut wil de betrokkenen hard aanpakken als zij de wet hebben overtreden: “Het maakt niets uit dat andere landen kritiek op de monarchie toestaan. Personen die in Thailand wonen en de wet overtreden, kunnen vervolging tegemoet zien”. Prayut waarschuwde de media voor het verspreiden van ‘gevoelige’ berichten. Wanneer ze dat doen, kunnen ze vervolgd worden voor opruiing en overtreding van de Computer Crime Act.

Legercommandant Chalermchai doet er nog een schepje bovenop: “Het leger zal niet toestaan dat iemand de monarchie in ons land bekritiseert”.

Door de arrestatie van de bekende student en activist Jatupat, die een link naar het BBC artikel op zijn Facebook pagina had geplaatst, kreeg de zaak aandacht. De student is aangehouden en vrijgelaten op borgtocht. Ook hij gaat vervolgd worden wegens majesteitsschennis en loopt het risico op een jarenlange gevangenisstraf.

Foto: Het BBC kantoor is sinds vrijdag gesloten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website