Bangkok telt 100.000 personen in thuisisolatie

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
6 augustus 2021

Donderdag telde Thailand 21.379 nieuwe positief geteste personen (inclusief 484 in gevangenissen) en 191 nieuwe doden. Zij brachten het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie vorig jaar op 714.684 positief geteste personen, waarvan 495.904 patiënten zijn hersteld, en op 5.854 doden. De afgelopen 24 uur zijn 22.172 patiënten hersteld en uit een ziekenhuis ontslagen.

CCSA-woordvoerder Apisamai maakte gisteren bekend dat honderdduizend Bangkokianen in thuisquarantaine zijn geplaatst. In de hoofdstad zijn 232 centra die voor de geïsoleerde patiënten zorgen. “Alle sectoren werken er hard aan om ervoor te zorgen dat mensen veilig en snel worden opgevangen”, aldus Apisamai.

Tevens meldde ze dat het Department of Health Service Support er mee heeft ingestemd, dat Thai nu zelf antigeen test kits (ATK’s) mogen kopen, zodat ze zichzelf kunnen testen. Negentien merken zijn inmiddels goedgekeurd, meer zullen volgen. Ze zijn niet online of in kruidenierswinkels te koop, maar alleen in ziekenhuizen en apotheken.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website