De eerste dag dat kwetsbare inwoners van Bangkok zich konden registereen voor een Covid-19 vaccinatie is succesvol verlopen, meer dan 1 miljoen Thai maakt gebruik van deze mogelijkheid.

Volgens gouverneur Aswin Kwanmuang kunnen de eerste groep van inwoners van de hoofdstad, zich op drie manieren registreren: via de website van “Thai Ruamjai Safe Bangkok” -systeem, de mobiele applicatie Paotang en persoonlijke registratie bij grote supermarktketen zoals 7-Eleven.

Vaccinatieregistratie via het Thai Ruamjai-systeem is toegestaan ​​voor elke Thaise burger tussen 18 en 59 jaar, die woont in de omgeving van Bangkok. Men moet minstens een van de zeven vermelde chronische ziekten hebben. Degenen die zich registreren via het Thai Ruamjai-systeem kunnen een vaccinatie krijgen bij 25 (niet-ziekenhuis) vaccinatiecentra, zoals de University of the Thai Chamber of Commerce, The Street Ratchada, Central Ladprao en het vaccinatiecentrum van het SCG Headquarters.

De National Broadcasting and Telecommunication Commission, met drie grote mobiele telefoonoperators – AIS, True Move en Dtac – zijn donderdag ook begonnen diensten aan te bieden voor Covid-19 registratie via de 1516 hotline.

De eerste prik voor deze groep zal op 7 juni worden toegediend in een centraal vaccinatiecentrum in Bang Sue Grand Station.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Bangkok: Meer dan 1 miljoen registraties voor covid-19 vaccin”

 1. Gerard zegt op

  Goedemorgen

  Maar welk vaccin wordt er gegeven ?

  • Pada zegt op

   Hallo Gerard, Ik verneem dat het om Astra Zeneca. Veel mensen willen die niet. De overheid waarschuwt ook niet over dit vaccin. Groet Pada

   • Stan zegt op

    Ik denk dat de overheid beter kan waarschuwen over de kans op trombose bij roken, drankmisbruik en ongezond eten.

  • Victor zegt op

   Sinovac of AstraZeneca 🙂 Iets anders is er (nog) niet. Het hele vaccinatieplan is tot op dit moment een GROTE FAAL en informatie wijzigt dagelijks of zelfs vaker. Laatste berichten geven aan dat nog geen 4% vd bevolking gevaccineerd is dus kan sowieso een meerjarenplan worden 🙂

   • JosNT zegt op

    Alle gemeentepersoneel in mijn Isaans dorp in Korat werd vandaag gevaccineerd met het Chinese SINOPHARM. En ik dacht dat dit vaccin nog niet goedgekeurd was in Thailand. De foto op Facebook van een vriendin met de verpakking in de hand liegt niet.

    • fred zegt op

     Sinopharm is wel goedgekeurd in Thailand.

     https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2123307/fda-approves-use-of-sinopharm-vaccine

     • JosNT zegt op

      Klopt Fred. Ik had de Bangkok Post nog niet gelezen. Maar geef toe, ze waren er wel vlug bij hier in het dorp. Goedgekeurd op 28 mei en al gebruikt op dezelfde dag. Voorkennis zeker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website