Bangkok krijgt een aantal no-smoking zones, het gaat om het gebied bij het Victory Monument, Silom Road, Bangkok Bus Terminal in Chatuchak, luchthaven Don Mueang, Taling Chan Floating Market en Chatuchak Market 2 in het district Min Buri.

De drijvende markt en Chatuchak Market 2 zijn volledig rookvrij, op de andere zones komen plaatsen waar rokers nog wel een sigaret mogen opsteken. Op Silom en Victory Monument is roken verboden binnen 3 meter van bushaltes. Overtreders krijgen een boete van 5.000 baht.

De volgende maatregel is ook al bekend, een rookverbod op zes gemeentelijke scholen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Rookvrije zones Bangkok: overtreders krijgen boete van 5.000 baht”

 1. Karel zegt op

  Tabaksrook neem ik aan. Geen rook van de tuktuks. 🙂 Ironisch bedoeld uiteraard. Evengoed ben ik groot voorstander van dergelijke zones, ook in Nederland.

 2. Dirk zegt op

  Daar gaan we weer. De argeloze toerist , of iemand die gedachteloos een peukie opsteekt in chaotisch vervuilde stad is weer eens de l… Goed om in dat gebied weer eens legale diefstal te plegen. 5000 bath staat in geen enkele verhouding tot de wellicht gemaakte overtreding. Diefstal… conclusie mijnerzijds.
  Wat je hier ziet in Thailand, vaak met geen pen te beschrijven aan neergekwakte rotzooi en teringzooi.
  Vissen en eten en de rotzooi achterlaten. Maar goed zal wel aan mij liggen in dit land vol tegenstellingen.
  Commentaar zal wel weer zijn je bent hier gast ed. Nee ik leef hier, geef hier mijn centen uit en kan en wil de idiote schijnheilige op poen gerichte tegenstellingen benoemen.
  Neemt niet weg , dat ook ik, 60 jaar roker, mijn medemens tracht te ontzien met deze gewoonte.
  Ook bewust dat dit een ziekmakende gewoonte is, maar verslavend. Ook van mij mogen alle rookwaren de wereld uit, dat is niet de kwestie. Maar de schijnheilige hebberigheid , daar kan ik niet tegen.

 3. Rob zegt op

  Tja maar nu nog handhaven, dat is met de veel wetten en regels in Thailand het probleem

 4. Christiaan zegt op

  Handhaven?
  De politie richt zich bij voorkeur op toeristen/buitenlanders. In 1997 stond er een boete van 2000 Bath op het laten vallen van een peukje of een propje papier. Ik zag bij een busstation, dat men de Thais ongemoeid liet, maar hun focus duidelijk gericht had op buitenlanders. Ook mijn Thaise vrouw viel dat op. De buitenlanders konden in februari van dat jaar niet weten, dat die verordening er juist eind januari was ingevoerd.

  • Marijke. zegt op

   Inderddaad een boete van 2000 bath voor een peuk laten vallen.Maar gelukkig kwam mijn zwager weg met 1000 bath scheelde toch weer.En de agent weer een zak centje extra.

  • Sjaak S zegt op

   Ja, erg is dat. Maar waarom zou je dan een peuk of papier op de grond moeten gooien? Neem een zakje mee en gooi het later in een emmer weg… of zoiets.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website