Khao San road Noppasin (Wongchum / Shutterstock.com)

De gemeente Bangkok komt met een nieuw Walking street project. Het plan is stadswegen in het weekend te transformeren naar wandellocaties om zo de lokale economie een boost te geven. Locals kunnen dan etenswaren, souvenirs en andere producten verkopen aan toeristen en Thai.

Volgens een plan, onder toezicht van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA), zal Silom Road iedere derde zondag van de maand een wandelstraat worden (tussen 12.00 en 22.00 uur). De afsluiting voor het verkeer  begint vandaag begint en loopt tot mei volgend jaar, waarna een evaluatie zal plaatsvinden.

Yaowarat Road, zal voor een deel worden afgesloten op vrijdag en zaterdag, maar is vandaag volledig afgesloten voor voertuigen van 19.00 uur tot middernacht. Khao San Road wordt van maandag 17:00 uur tot middernacht een wandelstraat.

Volgens minister Anupong van Binnenlandse Zaken is het Walking street project een initiatief van premier Prayut. Hij heeft de BMA en andere provincies opgedragen evenementen te organiseren die om inkomsten voor de lokale bevolking te generen. Prayut brengt vandaag om 18.00 uur een bezoek aan Silom en gaat daarna naar Yaowarat.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Bangkok introduceert weekend wandelstraten”

  1. l.lagemaat zegt op

    Eerst de stad schoonvegen van “street vendors” en dan dit beleid.

    Geef het volk brood en spelen om de boel bij elkaar te houden!

  2. Theo Verbeek zegt op

    Afgelopen zondag was ik bij toeval op Silom Road. Het was er sfeervol en opvallend schoon. Speciale teams en gescheiden afvalbakken waren duidelijk aanwezig om de boel ook schoon te houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website