Deshzx / Shutterstock.com

De gemeente Bangkok verhoogt met ingang van volgende maand de boete voor motorbikes die op het voetpad rijden, van 500 naar 1.000 baht. Ook zal er intensiever gecontroleerd worden, het aantal voetpaden die in de gaten worden gehouden wordt uitgebreid van 115 naar 233, vooral bij bij scholen en op drukke plekken.

Aanleiding is de aanrijding van een meisje dat van school kwam op de Lat Phrao Road in Want Thong Lang. In dit district worden de meeste overtredingen gepleegd, gevolgd door Suan Luang, Lat Krabang en Watthana.

De gemeente is in mei begonnen met het beboeten van motorbikes die het voetpad gebruiken nadat men 10.000 klachten had ontvangen. Er is al voor 4 miljoen baht aan boetes geïncasseerd. Tipgevers krijgen een beloning en 2.000 Thai hebben al een bedrag ontvangen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Bangkok gaat motorbikes op het voetpad harder aanpakken”

 1. erik zegt op

  Kunnen ze de trottoirs niet wat opvullen, bijvoorbeeld met eetstalletjes? Denk er aan, die kokkinnen krijgen de brommers wel weg hoor. Maar alle gekheid op een stokje, die brommers/motoren rijden daar als gekken en aanpak is vereist.

 2. Laksi zegt op

  Tja,

  Het meest sterkste vind ik, dat voor op de stoep van het land transport office in Bangkok, alwaar je een rijexamen moet doen, je deze “nieuwe” chauffeurs met de scooter over het voetpad tegen het verkeer in rijden tot ze kunnen oversteken, ze zijn te beroerd om naar de volgende U-turn te rijden.

  This is Thailand.

 3. Bert zegt op

  De weg naar de hemel is geplaveid met goede voornemens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website