De gemeente Bangkok (BMA) gaat optreden tegen de honderden tatoeageshops in de Thaise hoofdstad. Een ruime meerderheid heeft geen vergunning voor het zetten van tatoeages er zijn slechts 50 geregistreerde shops.

De BMA is geschrokken van het gerucht dat vier vrouwen overleden zijn nadat ze een tatoeage bij dezelfde winkel hadden laten plaatsen.

Volgens loco-gouverneur Thawisak worden tatoeageshops die geen vergunning hebben op grond van de Public Health Act 1992, direct gesloten.

Overtredingen worden bestraft met een maximum gevangenisstraf van zes maanden en/of een boete van 50.000 baht. Wanneer de eigenaar zich vrijwillig meldt, wordt geen boete gegeven. Van de 50 geregistreerde tpatoeagewinkels bevinden er 17 zich in het district Phra Nakhon, onder andere in backbackersstraat Khao San Road.

Recent heeft de gemeente Bangkok een eigenaar van een mobiele tatoeageshop aangepakt. Hij had zijn apparatuur gemonteerd op de bagagedrager van een fiets. Deze onhygiënische werkwijze zou een maand geleden tot de dood hebben geleid van een 22-jarige Thaise vrouw, die met volgens een arts HIV had. De vader van de vrouw is er van overtuigd dat zij en drie vrienden besmet werden toen ze in maart een tatoeage van deze ‘tatoeage artiest’  hadden gekregen.

De National Association of Thailand Tattoo Artists wil dat er een wet komt die het zetten van een tatoeage als een beroep erkent, tatoeëerders moeten dan in het bezit zijn van een vergunning om dat beroep te kunnen uitoefenen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok gaat illegale tatoeageshops aanpakken na geruchten over dood vrouwen”

  1. Gerrit Tienkamp zegt op

    Naast The Mall in Bang Kapie / Bangkok bevind zich een overgrote markt met ontelbare Tatoo shops, De ene nog beroerder dan de andere.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website