Vijf kanalen in Bangkok, met een totale lengte van 15 km zijn geselecteerd, zijn aangewezen om te worden ontwikkeld voor toerisme en recreatief gebruik.

Het project maakt deel uit van een studie door een commissie die zich bezighoudt met de planning van budgetten voor onderhoud en ontwikkeling van stadskanalen. De vijf kanalen zijn gekozen uit een totaal van 1.161 kanalen.

Op sommige plekken zijn illegaal woningen gebouwd die moeten worden verwijderd. Daarnaast moeten huishoudens stoppen met het lozen van ongezuiverd water en afval in de kanalen dumpen.

Ook stroom- en andere voorzieningen hinderen de doorvaart. De commissie gaat de gemeentelijke Waterworks Authority en Electricity Authority vragen daar wat aan te deon.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Bangkok gaat bestaande kanalen ontwikkelen voor Toerisme en recreatie”

 1. henry zegt op

  Hoog tijd dat die illegale bouwsels worden afgebroken. Want zij hebben vele klongs tot gore stinkende open riolen gemaakt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. tom bang zegt op

  De rotzooi in de kanalen word er door Jan en alleman ingegooid en de mensen die er wonen worden gedoogd omdat er niet genoeg betaalbare huisvesting is. Als daar iets aan gedaan word scheelt het waarschijnlijk de helft en die ander helft komt van mensen die er niet illegaal wonen maar de brug over steken en hun rotzooi dumpen.
  Mensen die verbouwen dumpen hun afval ook langs het kanaal en veel valt dan ook in. Langs het kanaal zijn ook verzamelplaatsen voor rommel die worden eens in de zoveel dagen geruimd door gemeente werkers. In een grootte samen leaving als Bangkok zal het nog lang duren voor het overal zo schoon is als je van huis uit gewend bent en als je er niet tegen kunt ga je toch weer terug.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website