Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij de anti-regeringsdemonstraties in Bangkok. De berichten staan in omgekeerde chronologische volgorde. Het laatste nieuws staat dus bovenaan.

• Een agent (45) die tijdens de rellen bij het Thai-Japan stadion in zijn borst was geschoten, is aan zijn verwondingen overleden. Twee andere agenten liepen door pingpong bommen verwondingen op. Het aantal gewonden is inmiddels opgelopen tot 96, van wie vier zich in kritieke toestand bevinden.

• Van de 96 gewonden zijn 82 in het ziekenhuis opgenomen. Vier personen bevinden zich in kritieke toestand: een 30-jarige man, die in zijn hoofd is geschoten; een 17-jarige jongen die een kogel in zijn rechterbeen kreeg; een 56-jarige man die in zijn voet werd geschoten en een 40-jarige Japanse freelance verslaggever die door een onbekend voorwerp in zijn gezicht werd geraakt.

• De politie heeft veertien demonstranten gearresteerd die bij het Thai-Japan stadion de politie hebben belaagd en probeerden het stadion binnen te dringen.

• Demonstranten van het Network of Students and People for Reform of Thailand hebben vanmiddag de Vibhavadi-Rangsit snelweg geblokkeerd, nadat ze de blokkade van het Thai-Japan stadion hadden beëindigd. De wegblokkade veroorzaakte een enorme verkeerschaos.

• De Kiesraad dringt er bij de regering op aan de verkiezingen van 2 februari uit te stellen. De vijf commissarissen zijn bang dat wat vanochtend gebeurde, weer kan gebeuren en dat gevreesd moet worden voor rellen en bloedvergieten. De Kiesraad heeft nog veel werk te verrichten: registratie van de districtskandidaten, de verkiezingscampagne, het tellen van de stemmen en het bekendmaken van de uitslag. Wanneer de regering niet tot uitstel besluit, overweegt de Kiesraad dit zelf te doen.

• Bij het treffen tussen politie en demonstranten zijn 48 demonstranten gewond geraakt, meldt het Erawan Emergency Centre van de gemeente Bangkok. Ze zijn in zeven ziekenhuizen opgenomen. Volgens een eerder bericht zou een demonstrant met een kogel in zijn hoofd zijn geraakt.

• Onder de gewonden zijn drie agenten. Een is door een kogel in zijn schouder geraakt. De demonstranten gooiden volgens een woordvoerder met molotov cocktails en vuurwerk en ze schoten met katapulten metalen bouten naar de politie.

• Ondanks een gewelddadig treffen tussen politie en radicale demonstranten buiten het Thai-Japan stadion is het de Kiesraad vanochtend gelukt de nummers toe te wijzen aan de partijen met een landelijke kieslijst. De huidige regeringspartij trok nummer 15, op nummer 1 staat coalitiepartij Chart Pattana. Vier partijen zijn inmiddels afgevallen; dertig partijen komen met een landelijke kieslijst uit.

• ’s Ochtends vroeg arriveerden demonstranten, geleid door het Network of Students and People for Reform of Thailand, in vijftien bussen, plus twee vrachtwagens met een geluidsinstallatie en een geïmproviseerd podium. Twaalf politiecompagnieën lukte het niet de demonstranten tegen te houden. De demonstranten verwijderden de sloten van hekken, trokken een hek met behulp van een kraan open en gooiden stenen naar het complex. De politie beantwoordde de aanval met rubber kogels, traangas en een waterkanon. De gevechten duurden tot 11 uur.

• De vijf leden van de Kiesraad werden onder politie-excorte het stadion binnen gebracht. Na de loting vertrokken zij evenals partijvertegenwoordigers per politiehelikopter.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Bangkok Breaking News – 26 december 2013: Agent overleden na rellen”

 1. Dick zegt op

  Leuke (Vreedzame) demonstraties ,ik ben bang dat er nog veel meer ellende komt .
  Hopelijk stopt het en zit ik er naast .

  • Geelhemd zegt op

   Ik hoop het ook, maar vrees het ergste…..het begin van de ondergang.

  • top martin zegt op

   Ik vraag mij vaker af, of wij met het geven van gedailleerd verslag over dit zoort van rellen hun ( de relschoppers) niet in de kaart spelen ?. Want zonder publikatie hebben ze geen podium in de massa.

   Raar, dat je nl. bewapend met bouten en katapult op weg bent naar een vreedzame demonstratie ?. Als ik naar AJAX ga kijken, heb ik geen pistool bij me. top martin

 2. Roger Hemelsoet zegt op

  Enige tijd geleden heb ik op dit blog de mening geuit dat het wel eens de studenten zouden kunnen zijn die het vuur aan de lont van het kruitvat steken. Welnu, bij de rellen van gisteren met die studenten heb ik toch de indruk dat dat nu wel aan het gebeuren is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website