Een Australische echtpaar zegt dat een bordje pad thai in Phuket hun leven voor meer dan een jaar heeft geruïneerd door het oplopen van parasiet. 

Stacey Barnes (32), en Ryan Prigg (39) beweren dat ze na de maaltijd koortsig werden en besloten om terug te keren naar hun huis in Perth, waar de symptomen aleen maar erger werden en hun gezondheidstoestand verslechterden. Stacey: “Op sommige dagen werd ik plotseling extreem opgeblazen na het eten van iets kleins, het leek aslof mijn maag zou ontploffen. Daarnaast kregen we koortsblaasjes over ons hele gezicht en zweren in onze mond.” Volgens zeggen was ook haar geheugen aangetast en leefde ze lange tijd als een zombie.

Het stel doet hun beklag in de Australische media.

Na onderzoek bleek het echtpaar positief te testten op de darmparasiet ‘Dientamoeba fragilis’ en herstelde pas na bloedtransfusies, kuren met antibiotica, probiotica en vitaminesupplementen.

Volgens een Australische arts is de parasiet aanwezig bij 25% van de gezonde volwassenen en is er geen wetenschappelijk bewijs dat door de darmparasiet  zo ziek is geworden. Ook is er geen overtuigend bewijs dat de symptomen van de ziekte zijn ontstaan ​​na of tijdens hun bezoek aan de Phuket Food Court en het eten van pad thai. Echter het echtpaar is er van overtuigd dat de Thaise maaltijd de schuld is van hun gezondheidsproblemen. Ryan zegt daarover: “Ik zal nooit meer naar Aziatische landen gaan en wij willen dat andere mensen zich bewust zijn dat dit kan gebeuren.”

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “‘Australische echtpaar een jaar lang doodziek na het eten van pad thai in Phuket’”

 1. Bob zegt op

  Het zou kunnen, ik was bij een zeer schone foodcourt in Bangkok, ik ging daar naar de wc, en daar was op dat moment ook een van de koks, die kwam uit de wc en waste zijn handen niet, en ging direct naar buiten.

  Hoe kunt u dientamoeba fragilis krijgen?
  De parasiet zit in de ontlasting van iemand die besmet is. De ontlasting van iemand is dan besmettelijk.

  Iemand die de parasiet heeft, kan anderen besmetten via de handen. Na bezoek aan het toilet kan de parasiet op bijvoorbeeld de wc-bril, de spoelknop, de kraan of de deurklink zitten. Hierdoor kan de parasiet via de handen in de mond terechtkomen. Via de handen kan de parasiet ook op speelgoed, bestek, servies en eten terechtkomen.

  • Ronald Schütte zegt op

   maar de meesten die de besmetting bij zich dragen zijn er helemaal niet ziek van !

 2. Victor zegt op

  Erg suggestieve titel want er is geen enkel aantoonbaar bewijs geleverd dat de Pad Thai de oorzaak was van de parasiet die zij hebben opgelopen.

  • Daarom staat het ook tussen quotes, dat is redactioneel gebruikelijk. De leestekens beduiden dat het oordeel in kwestie niet voor rekening komt van de redactie.

   • Victor zegt op

    Dank. Dat was mij niet bekend.

  • theoS zegt op

   Victor, ik geloof dit direct, Ik zelf, toen ik hier pas was, heb een paar maal voedsel vergiftiging opgelopen door het eten bij van street food. Afwassen van bestek in klong water, ijsblokken die door de modder gesleurd worden naar een stalletje enz. Heb heel wat gezien daarvan. Eet smakelijk maar mij niet gezien.

 3. ERIC zegt op

  Merkwaardig dat ze opeens 2 jaar later dit in het nieuws brengen. Trouwens welk bewijs hebben ze?
  Intussen is Phuket en Thailand door het slijk gehaald door 2 publiciteits geile personen die misschien uit zijn op een gratis reis ter compensatie door TAT.
  Ik woon meer dan 13 jaar in Thailand en kwam voordien reeds meerdere jaren naar Thailand en ik ben in al die tijd 1 x ziek geweest, dus niet meer of minder dan in europa.Voedsel vergiftiging kan je overal oprapen. Maar dit bericht wordt de wereld ingestuurd zonder tastbare bewijzen en dit 2 jaar na datum,droevig dat dit door de pers zo opgeblazen wordt.

 4. John Chiang rai zegt op

  Dit kan natuurlijk overal op de wereld gebeuren waar men vaak erg hoge Temperaturen heeft,en men niet let op het juiste koelen en de hygiënische omgang met het product.
  Hoewel ik zelf misschien altijd geluk gehad heb bij het eten van streetfood,verbaas ik mij zelf wel is hoe sommigen hun producten vaak rauw urenlang ongekoeld presenteren.
  Ook zie je af en toe verkopers die,omdat ze in de verte wel eens iets van hygiëne gehoord hebben,keurig netjes gummie handschoenen dragen.
  Alleen heeft dit dragen weinig zin,als je ook met die zelfde handschoenen het geld in ontvangst neemt wat voorheen door duizenden handen gegaan is.
  Ook zie je maar al te vaak dat de plastic bordjes en het bestek in een teiltje gewassen worden,waarvan het water een bepaalde kleur heeft aangenomen,omdat uit gemakzucht het water het laatste uur niet meer gewisseld is.
  Kortom het is misschien niet typisch Thais,maar toch iedere keer weer een afwachten of het net zoals vorige keren weer goed gaat.

  • Theiweert zegt op

   Ach als je in Duitsland kwam stonden steenvast een schaal met Duitse frikandellen (gehaktballen) op de teek. Nog nooit ziek geworden. Als vlees gedroogd is of goed doorgegaard is. Is het risico niet zo groot. Vroeger hadden ze ook geen koelkasten. Hingen de halve koeien en varken gewoon in de winkel te besterven.
   Ondanks dat toch groot geworden. In Thailand nog nooit ziek geworden wel eens in Nederland.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Theiweert, Die Duitse Frikandellen zijn natuurlijk reeds verwerkt en gebraden,als dit niet het geval was zou geen Duitser deze kopen,en zou de verkoper bij de eerste beste controle bekeurd worden.
    Rauw gehakt vlees of ander rauw vlees dat in Thailand niet zelden vol vliegen bij 40°C open op de markt ligt,is natuurlijk niet de allerbeste keuze voor iemand die nadenkt.
    Maar ja,ik was al bang voor de reactie’s van mensen die alleen in Nederland ziek zijn geworden van het eten,en in Thailand nog nooit.555

   • Kees zegt op

    Ja vroeger had je inderdaad geen koelkasten en lag de levensverwachting ook een stuk lager. Persoonlijk ben ik er wel voor om vlees en vis zo veel mogelijk gekoeld te bewaren in Thailand.

 5. Erik zegt op

  Een Australische arts zegt dat de parasiet bij 25% van de mensen voorkomt dus het is een heel gewone parasiet. Je wordt daar wel of niet ziek van. Het bewijs heeft de arts niet kunnen vinden nota bene….

  Dan zeggen de slachtoffers dat ze in Thailand ziek zijn geworden en nimmer meer naar heel Azië zullen gaan. Dus een sterrenrestaurant in Tokio is gelijk ook maar verdacht. Beetje vreemde redenering…… En dat na zo lange tijd ineens de dader bij hen opkomt ook. Misschien was het wel het vliegtuig-eten…..

  Ze zoeken een zondebok.

 6. Francois Nang Lae zegt op

  Ik ben ooit in Den Haag ziek geworden van gegrillde zalm in een keurig restaurant aan het Plein. Dus ik adviseer iedereen om niet meer naar Den Haag te gaan, want daar kun je zomaar ziek van worden.

 7. Henri zegt op

  Wat ik me altijd al afvroeg, waarom zijn de deurhandels van de toiletten in Thailand, ronde metalen bolletjes.
  Met je zorgvuldig gewassen handen, moet je met je volle hand om dat bolletje om je toilet te openen.
  Lekker fris kan ik dat niet noemen, een deurklinkje met handel lijkt me een betere optie, maar goed wie ben ik..

 8. Gerard.d zegt op

  Als er morgen een voedsel inspectie
  In Thailand gebeurd word er 90%
  van de eethuizen afgekeurd.Woon
  12 jaar hier kook elke dag 3 x gaan eten
  is telkens een risico.

 9. Dre zegt op

  Zielige mensen. Deze kunnen we missen als kiespijn. Nà twee jaar komen klagen en krempen, Is hun vakantiebudget er voor dit jaar reeds door, zodat ze op déze manier nog snel een gratis reisje naar Thailand in de wacht kunnen slepen ??
  De parasiet zit niet in hen…….. Ze zijn zelf een……..

  Grrrrrrrr Dre

 10. Marijke. zegt op

  Ik ben ook een paar jaar geleden ziek geweest bij thuis komst uit thailand.Ik had ook een bacterie bij me. Ik vertelde dat ik nooit iets bij een kraam op straat eet.Maar mijn arts vertelde ook als een kok zijn handen niet heeft gewassen na toilet bezoek kan je wel degelijk ziek worden als hij het voedsel klaar maakt.Maar na medicijnen nooit geen last meer van gehad.

 11. rori zegt op

  Er zijn wel 100 oorzaken aan te geven hoe men aan de parasiet komt.
  1. zwemmen in de zee bij pattaya en jomtien beaach bij de riool uitlaat.
  2. In elke willekeurige rivier of plas.
  3. drinken van kraanwater
  4. Drinken vanuit een niet goed omgespoeld glas
  5. drinken van rrm glas nam anau bij een straat vendor
  6. eten van een (traditioneel) ijsje

  7. Dat er na twee jaar nog is vast te stellen dat het net door die ene portie pad thai komt lijkt me erg ver gezocht.
  8 tm 100.
  Kan zelfs gekregen zin door het lauwe voedsel in een vliegtuig. Neem zelf na een aantal heel slechte ervaringen dus altijd een lunchpakketje mee op een lange vlucht.

 12. Marcel weyne zegt op

  Ooit eens kippenbillen gekocht rond patong beach in phuket niet voldoende gegaard ,rood rond het been ik betrouwde dit niet, voor vriendin geen probleem maar 2 uur later lag madam al aan een baxter tijdens gans de nacht in hospital ! Een bacterie of een parasiet ? Anders niets dan lof over Thailand en zijn mensen.
  Grts drsam

 13. Winlouis zegt op

  Beste bloggers, in het begin dat ik in Thailand verbleef ben ik ook 2 maal in het ziekenhuis opgenomen geweest met voedselvergiftiging. Ik eet ook nooit meer iets van die gerechtjes die ze klaarmaken aan zo een karretje. Als ik gebraden kip of iets dergelijks koop, eerst minimum 5 minuten ik de microwafe zodat ik zeker ben dat het opgewarmt is boven 60 graden voordat ik er van eet, nooit meer ziek geweest in 12 jaar, voor de rest kook ik thuis zelf of mijn Thaise echtgenote.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website