(CrackerClips Stock Media / Shutterstock.com)

De minister Anutin Charnvirakul (Volksgezondheid) dringt aan op uitstel van de heropening van bars, pubs, nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden op 15 januari, nadat werd vastgesteld dat tal van bedrijven niet genoeg preventieve maatregelen hadden genomen, wat resulteerde in grote Covid uitbraken in veel provincies.

“Het is voor mij duidelijk dat de opkomst van veel Covid-clusters verband houden met publiek in bars en restaurants waar alcoholische dranken worden geserveerd. Door onvoldoende preventie en ziektebestrijdingsmaatregelen in de horeca, moeten wij het plan om bepaalde uitgaansgelegenheden, zoals nachtclubs, te heropenen, gaan heroverwegen.”

De minister is boos vanwege de lakse houding van horecagelegenheden, waardoor het land opnieuw het risico loopt op een nieuwe golf van Covid-19-infecties. Hij zegt dat hij de lokale commissies voor overdraagbare ziekten heeft gevraagd juridische stappen te ondernemen tegen bedrijven die de Covid richtlijnen aan hun laars lappen.

Anutin laart weten dat  het Department of Disease Control ook zal heroverwegen of het wel verstanding het nachtleven op 15 januari te heropenen, maar de definitieve beslissing zal worden genomen door het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Anutin wil heropening van het uitgaansleven in Thailand uitstellen”

  1. chris zegt op

    Het genoemde nachtleven is vooral gericht op buitenlandse toeristen. Zolang die wegblijven blijft het nachtleven vanzelf dicht. En waar het open is (en de klandizie lokale expats) kan heel eenvoudig de 1,5 meter afstand worden bewaard, wellicht niet tot de schaars aanwezige dames…….Maar daarvoor zijn de maskers afdoende,en veel je hand wassen (in onschuld).(wink)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website