Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul (SPhotograph / Shutterstock.com)

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat het Center for Covid-19 Situation Administration bijna alle Covid-19 maatregelen in het hele land zal opheffen, wat betekent dat alle activiteiten inclusief het uitgaansleven volledig worden hervat. Ook het advies voor het dragen van mondkapjes zal worden aangepast.

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zegt dat hij verwachtte dat de CCSA vrijdag bekend gaat maken dat heel Thailand een groene zone gaat worden en ook wanneer dit ingaat. In groene zones mogen uitgaansgelegenheden weer open en zijn er geen beperkingen op samenscholingen of sportfaciliteiten.

Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, zegt over het gebruik van mondkapjes, dat er nog nooit iemand is gearresteerd die geen mondmasker droeg. De overheid adviseert alleen het publiek om mondmaskers te dragen, vooral op drukke plaatsen en in de binnenruimte met veel publiek.

Het ministerie zegt dat buiten, in een restaurant en op goed geventileerde plaatsen het dragen van een mondkapje niet hoeft, aldus Dr. Opas.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Anutin: meeste Covid maatregelen in Thailand worden opgeheven”

  1. willy De Clercq zegt op

    dit is eindeliik het nieuws waaop iedereen zat te wachten terug naar het normale leven
    laat ons hopen dat iedereen daar zo over denkt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website