De provincie Nakhon Ratchasima, die al zwaar getroffen is door overstromingen is zich aan het voorbereiden op de tyfoon Molave, die naar verwachting vandaag het vasteland van Vietnam gaat bereiken.

De tyfoon ligt nu in het midden van de Zuid-Chinese zee, circa 675 km van Vietnam met windsnelheden van 155 km per uur. Verwacht wordt echter dat de tyfoon boven Vietnam in kracht zal afnemen tot een tropische storm alvorens Thailand te bereiken. Het Meteorological Department voorspelt zware regens in grote delen van het land, vooral in het zuidelijk deel van het Noordoosten.

Tegelijkertijd neemt een westelijke wind boven de Andaman zee, het Zuiden en de Golf van Thailand in kracht toe die hier en daar regenbuien met harde winden veroorzaakt in het zuidelijk deel van het Noorden, Noordoosten, Oosten, Centraal Thailand en Zuiden.

Gouverneur Wichian van Nakhon Ratchasima kwam gisteren in spoedberaad bijeen om maatregelen te bespreken en hulp te organiseren.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website