Het hoofd van de immigratiepolitie, luitenant-generaal Sompong Chingduang, laat weten dat een 31-jarige Amerikaan met de naam Chad Vincent S. en zijn Thaise vrouw Grace S. (34) zijn gearresteerd. Het paar wordt beschuldigd van het vervalsen van overheidsdocumenten en het verbouwen van cannabis.

Het bedrijf van de verdachten, Thai Visa Center, bood visadiensten aan voor buitenlanders in Thailand. Bij een inval het het huis van het echtpaar trof de politie verschillende vervalste documenten en 55 vervalste rubberen stempels aan, van diverse Thaise overheidsdiensten.

Op de tweede verdieping van het huis vonden ambtenaren ook 60 cannabisplanten, 99 gram gedroogde cannabis, een extractie van cannabisolie, een vacuümsealer, een weegapparaat en verschillende items om cannabis te vervaardigen en te vervoeren.

Bron: The Nation

Opmerking van Ronny:

“Een duidelijke waarschuwing voor iedereen om niet zomaar met een visumbureau in zee te gaan. Je weet immers nooit wat er met je paspoort gebeurt op het moment dat je die uit handen geeft. Ik heb het dan ook al meermaals afgeraden om zulke visadiensten te gebruiken. De reden is nu wel duidelijk waarom.

Wellicht zullen diegene die het wel gebruikt hebben en het altijd zo gemakkelijk vonden of het aangeraden hebben, nu wat minder goed slapen, want hun stempel zou wel eens volledig vals kunnen zijn.”

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Amerikaan en Thaise vrouw gearresteerd wegens vermeende visumvervalsing”

 1. Lung addie zegt op

  Ja beste Ronny.
  In het verleden werden jouw waarschuwingen door sommigen weggelachen. De kans bestaat nu dat de overheid achter de klanten aangaat en dan ???? Ik ken reeds, is al een tijdje geleden, een persoon die ook gebruik maakte van zo een soort agent, tot ze bij controle er achter kwamen dat de gebruikte stmpels reeds jaren niet meer gebruik werden en de naam van de Immigratie Officier niet bestond…. Je weet verduiveld goed waar je aan begint indien je hier gebruik van maakt en weet ook wat de gevolgen kunnen zijn. Indien deze agenten ‘iets REGELEN’ weet je dat het illegaal is en dat het zal duren tot …..

 2. Cornelis zegt op

  Een kennis van me heeft eerder dit jaar ook van een in Bangkok gevestigd visa-kantoortje – misschien wel hetzelfde – gebruik gemaakt omdat hij niet (meer) aan de financiële eisen voldeed. Z’n paspoort moest hij vanuit Chiang Rai opsturen naar de agent, en uiteindelijk kwam het terug met de gewenste jaarverlenging. Bij de eerstvolgende 90-dagen melding in Chiang Rai rook men kennelijk onraad en werd de melding geweigerd. Paspoort weer opgestuurd naar de agent en die verzorgde vervolgens de melding. Kennelijk toch niet bepaald legaal – vroeg of laat loop je tegen de lamp.

 3. janbeute zegt op

  Ik ken er hier twee een Duitser en een Oostenrijker die hebben bij het op facebook regelmatig verschijnende Visa kantoor hun retirement visa geregelt.
  Dit alles tegen een som van 14000 bath per persoon.
  Beiden voldoen aan geen van de regels kwa maandinkomen de 8 ton regel of zelfs combinatie.
  Als dit het zelfde kantoor zou kunnen zijn, zullen ze nu wel zweten.
  Ik erger mij dan ook mateloos aan zulke gasten daar als ze ziek worden oid , dat zij degene zijn die weer in een staats hospitaal terecht komen waarbij uiteindelijk de Thaise bevolking de rekening gepresenteerd krijgt.

  Jan Beute.

 4. Lung addie zegt op

  Momenteel is het bijzonder gevaarlijk gebruik te maken van dit soort visa agentschappen. Vanwege het feit dat de grenzen gesloten zijn is het praktisch onmogelijk om Thailand binnen te komen. Indien je nu, plots komt opdraven met een nieuw visum, uitgegeven in een buitenlandse ambassade of met een jaarverlenging, uitgegeven in een Immigratiebureau van een provincie waar je helemaal niet woont, ja, dan is het niet moeilijk om te ruiken dat er iets niet klopt. Maar ja, sommige mensen zien pas het licht als ze tegen de lamp aan lopen.

 5. Jacques zegt op

  Eerlijkheid duurt het langst en weet waar je aan begint met dit soort van constructies. Ook op het gebied van woning/flatbezit zijn er soortgelijke mogelijkheden, waarbij als men voor een rechtbank moet verschijnen gehakt gemaakt wordt van dit alles met alle gevolgen van dien. Naast louche visa bedrijfjes is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van bedrijfjes die nauw samenwerken met enige corrupte politieagenten. Ook hier nooit mee in ze gaan natuurlijk. Dit lijkt interessant maar zal ook de toets der waarheid niet weerstaan bij een rechtbank, maar minder snel aan de oppervlakte komen. Fraude blijft fraude links of rechtsom.

 6. Klus zegt op

  Wat her en der te lezen valt is dat de afgegeven visa en stempels in het paspoort echt zouden zijn. Maar er werd waar nodig gefraudeerd met documenten om deze visa en stempels te verkrijgen.

  Het bedrijf geeft zelf in een verklaring op facebook aan dat het om een 5 jaar oude zaak gaat. Het bedrijf werkt gewoon door. De facebook pagina lijkt naar mijn idee overstelpt te worden met nep reacties.

  Wat ook de waarheid is achter dit bedrijf. Ik zou het risico niet nemen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik hoop dat de stempels echt zijn voor hun die ze hebben.

   Lijkt me dit niet iets van 5 jaar geleden, of ze moesten toen al met mondmaskers rondlopen
   https://www.nationthailand.com/news/30392449?fbclid=IwAR14Z5gLEF31sBivuWXZe0z6guzaTlFDkuR_18ogUQ_lRoUAgGNwdL0yXr8


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website