Een Glock 9 mm pistool met munitie (dshumny / Shutterstock.com)

Een 25-jarige Amerikaanse man heeft zichzelf vanochtend dood geschoten met gestolen pistool in een flatgebouw in Pattaya. Volgens getuigen heeft de man een 9 mm Glock-pistool gestolen van een schietbaan in tambon Huay Yai, in het district Bang Lamung, aldus de politie.

Na de diefstal van het pistool vertrok hij op een motorfiets, op weg naar Pattaya. Onderweg zou hij wat schoten hebben afgevuurd, maar niemand werd daarbij verwond.

Omstreeks 12.30 uur, kreeg de man voor The Trust Residence Central Pattaya, een condogebouw in tambon Nong Prue, ruzie met Pichakorn Thapana (18), een lokale bewoner, en sloeg hem op zijn hoofd. Pichakorn vertelde de politie dat dit gebeurde nadat hij zijn motorfiets voor het condominium had geparkeerd.

De Amerikaan dreigde met een mes, liep weg en kwam toen terug met het pistool waarna hij in de lucht vuurde. Omstanders belde daarop de politie. De politie omsingelde het gebied en vroeg de man zijn wapen neer te leggen. Als reactie daarop schoot hij nog een paar keer. Een van de schoten trof de 31-jarige Tiwakorn Krismanee, een assistent van een TV Channel 3-verslaggever in Pattaya. Hij kreeg ter plaatse eerste hulp en werd vervolgens naar het Bangkok Pattaya Hospital gebracht.

De man vluchtte vervolgens het condogebouw in. Rond 3 uur ’s nachts ging een politieteam naar de kamer van de man. Een goede vriend van de man vergezelde hen en probeerde met de doorgedraaide Amerikaan te praten.

Omdat hij nergens op reageerde besloot de politie zijn kamer binnen te vallen en daar vonden ze de man dood op een bed met een schotwond in zijn hoofd. Hij zou ongeveer twee uur dood zijn geweest. De politie gaat er van uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

In zijn kamer werd zijn Amerikaans paspoort gevonden, een mes en het gestolen Glock-pistool met één patroon in het magazijn.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Amerikaan (25) in Pattaya steelt een pistool, schiet op de politie en doodt zichzelf”

 1. Duidelijk een gevalletje ‘in de war’. Overigens als er 1 patroon in het magazijn zit, zit er ook nog een patroon in de kamer, zeker indien er al mee geschoten is. Een Glock is nu eenmaal een semi-automatisch pistool. Les 1 bij wapenveiligheid: magazijn er uit en altijd kijken of er een patroon in de kamer zit. Een Glock heeft ook geen veiligheidspal dus dat is extra link.

 2. endorfun zegt op

  De trekker in de trekker is het veiligheidssysteem. ik mag toch veronderstellen dat niemand een pistool grijpt en aan de trekker trekt.

  • Helaas gebeurt dat wel. Vandaar ook veel ongelukken met vuurwapens. Alleen sportschutters, politie en militairen weten dat je altijd van een trekker af moet blijven.

   • Sjaak S zegt op

    Ik weet het intussen ook… ben dan wel geen sportschutter en gebruik thuis geen echte wapens. Maar ik speel op mijn Oculus Quest VR spellen en daar heb ik al diverse wapens kunnen uitproberen en bij sommige spellen (boneworks) pakte ik een wapen per ongeluk verkeerd op en het ding begon meteen te schieten.
    Voor degenen die zich met VR (Virtual Reality) niet uitkennen, wanneer je een headset op zet en je kunt een spel als Half Life Alyx of Boneworks spelen (en diverse andere spellen), waan je je in een totaal andere wereld. Alles om je heen is een andere werkelijkheid. De wapens die je gebruikt om op je vijanden te schieten zijn levensecht. Je moet magazijnen uitwisselen, in veel gevallen laden en dan pas kun je schieten.

    Maar buiten dan, is het wel tragisch dat zo’n jong mens tot zulke daden overgaat…

   • Leo Th. zegt op

    Tijdens mijn opleiding op de KMS (koninklijke militaire school) te Weert met diverse wapens geschoten en wij werden gedrild om nooit, én dan werkelijk ook nooit, uit een ‘geintje’ een wapen op iemand te richten. Dat haalde je dan ook wel uit je hoofd want behalve gekoeioneerd te worden door je sergeant/wachtmeester kostte je dat in ieder geval je vrije weekend. Wereldwijd vallen er ongetwijfeld steeds opnieuw slachtoffers omdat men denkt dat een wapen ongeladen is terwijl er nog een kogel in de kamer aanwezig kan zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website