(Anton Watman / Shutterstock.com)

Het personeel van de gemeente Bangkok en de districtskantoren moeten zich beter gaan gedragen ander volgen er maatregelen. De gemeente is bang voor imagoschade omdat er steeds meer klachten komen over ongewenst gedrag van gemeenteambtenaren.

Zo blijken er medewerkers te zijn die zich niets aantrekken van regels over het uniform. Er worden veranderingen aangebracht waardoor ze steeds meer op politie of militairen gaan lijken en gebruiken dit om burgers te intimideren. Verder zijn er klachten over de haarddracht, onbeschoft gedrag, tatoeages en grof taalgebruik.

Verder zijn er ambtenaren die de regels van gemeente niet toepassen en op eigen initiatief verkeersborden plaatsen, straatverkopers toelaten op plekken waar dat niet is toegestaan. De ambtenaren treden niet op tegen fout geparkeerde motorbikes en motorrijders die het voetpad gebruiken als openbare weg.

Personeel dat in de fout gaat, krijgt eerst een waarschuwing. Na drie waarschuwingen volgt overplaatsing en mogelijk ook van de direct leidinggevende

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Ambtenaren van gemeente Bangkok worden aangepakt voor ongewenst gedrag”

  1. Chris zegt op

    Gelet op de focus van menige Thai op geld (geen wonder als je zo weinig verdient cq hebt) lijkt het me veel effectiever om ambtenaren financieel te belonen als men zich aan de regels houdt.
    Straffen helpt nauwelijks, toont onderzoek aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website