glen photo / Shutterstock.com

De Airport Rail Link (ARL) is van plan om de tarieven tijdens de daluren met 55% te verlagen. Hiervoor wordt een vast tarief van 20 baht ingevoerd voor de route tussen de luchthaven Suvarnabhumi en het centrum van Bangkok. De prijsverlaging moet er voor zorgen dat er volgend jaar meer forenzen zullen kiezen voor de ARL.

Suthep Panpeng, adjunct-directeur van de ARL, laat weten dat dit voorstel nog wel goedgekeurd moet worden door de minister van Transport. Het is nog niet duidelijk of het nieuwe tarief al in december kan worden ingevoerd.

Volgens het voorstel worden de dalprijzen met 55% verlaagd van 15-45 baht naar 15-20 baht. Passagiers die alleen naar het volgende station reizen betalen 15 baht en voor de gehele route betaal je dan 20 baht.

De 28 km lange Airport Rail Link loopt tussen Phaya Thai in het centrum van Bangkok en de luchthaven Suvarnabhumi en heeft acht stations. De daluren lopen van 5.30 – 07.00 uur, 10.00 – 17.00 uur en 20.00 uur tot middernacht.

Momenteel worden er dagelijks 80.000 tot 90.000 passagiers vervoert met de Airport Rail Link. Volgend jaar moet dit aantal stijgen naar 100.000.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website