(athurstock / Shutterstock.com)

Op 1 juni kan volgens de National Security Council, die de regering adviseert, de openingstijden van winkelcentra worden uitgebreid. De avondklok kan weer met een uur worden ingekort. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen In Thailand laag blijft.

De NSC is het eens over de volgende fase van lockdown versoepelingen. Zo kan de avondklok een uur eerder eindigen, om 3 uur ‘s nachts. Het is dan voor marktkooplieden wat gemakkelijker om aan het werk te gaan, zij zijn vaak vroeg in touw. De nieuwe avondklok zal van 23.00 uur tot 03.00 uur gaan gelden. Winkelcentra mogen een uur langer open blijven tot 21.00 uur.

Boksstadions, bars, water- en amusementsparken blijven dicht want die worden beschouwd als plaatsen met een hoog risico op besmetting. Die komen pas in de laatste fase van versoepelingen aan de beurt.

Wel mogen schoonheids- en massagesalons, weer open indien de regering het advies van de NSC overneemt. De meer dan 50.000 massagesalons en ongeveer 200.000 massagetherapeuten zijn zwaar getroffen door de lockdown. Andere bedrijven die mogen worden heropend, zijn bioscopen, sportscholen, dierentuinen en congres- en vergaderlocaties. De commissie is akkoord met de hervatting van het interprovinciaal bustransport en ze heeft overheidsdiensten opgedragen maatregelen voor te schrijven in grensprovincie.

Over de heropening van scholen is nog wat discussie daar wordt vandaag weer verder over gesproken.

Het inreisverbod naar Thailand, waaronder commerciële passagiersvluchten blijft van kracht. Daarover wordt morgen verder gepraat.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Advies NSC: Volgende maand winkelcentra langer open en avondklok korter”

 1. Guido zegt op

  En wanneer gaan de grenzen open? Dt is belangrijk…

  • Jan S zegt op

   Volgens mij willen ze internationale vluchten vanaf 1 juli weer hervatten.

  • Joop zegt op

   Laat die voorlopig nog maar dicht. We hebben hier geen behoefte aan toeristen die het virus meebrengen naar Thailand. In elk geval eerst 14 dagen quarantaine mochten de grenzen opengaan………….

  • Cornelis zegt op

   Duidelijk is dat dat niet vóór 1 juli a.s. gaat plaatsvinden.

  • marcello zegt op

   Inderdaad want Thailand is zo afhankelijk van het Tourisme. Laten we hopen dat het niet te lang meer duurt.

 2. T zegt op

  Een avondklok die zou helpen tegen corona of corona verspreiding, wie daarin gelooft moet toch wel echt een beetje blind zijn.
  Ik geloof toch meer dat hier heel andere zaken aan het spelen zijn, maja ik hoorde dat onze Belgische vrienden om 11 uur restaurants en cafè´s moeten sluiten als deze weer open mogen daar. Langzaam verdwijnt het hele corona maatregelen draagvlak op die manier als sneeuw voor de zon.

 3. Franc zegt op

  Beste Guido ,

  Thailand gaat nu pas fase 3 in . Fase 4 volgt als laatste waaronder
  boksstadions, bars, water- en amusementsparken .

  De regering zal pas de grenzen openstellen voor binnenkomende internationale vluchten als na fase 4 dr geen besmettingen meer bij zullen komen door de regering gestelde periode .

  Hoop dat ik ongelijk heb maar vrees dat het weleens nog een half jaar kan duren , wil zelf ook zsm weer terug dus laten we er het beste van hopen

  Groeten Franc

 4. Jos zegt op

  Nu de bars nog

 5. leen zegt op

  Ik zou graag wat duidelijk willen hebben ,of ik prive interprovinciaal mag reizen, dus niet met de bus of minibus wat dus mag.

 6. Hugh zegt op

  Moderator: Wij hebben jou vraag geplaatst als lezersvraag. Volgende keer graag insturen via het contactformulier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website