Een oudere farang krijgt een Pfizer vaccinatie in het ziekenhuis in Maha Sarakham (Paphangkon watthana / Shutterstock.com)

Thailand registreerde de afgelopen 24 uur 15.452 nieuwe Covid-19 besmettingen, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid zondagochtend bekend.

Vrijdag werden 18.257 Covid-19 patiënten ontslagen uit ziekenhuizen na herstel, 18% meer dan het aantal nieuwe besmettingen. Het aantal besmettingen in Thailand is de afgelopen drie weken elke dag gedaald.

Een meerderheid, of 98%, van de nieuwe sterfgevallen waren mensen van 60 jaar en ouder en mensen met onderliggende aandoeningen.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Aantal Covid-19 besmettingen in Thailand dalen al drie weken op rij”

 1. Tino Kuis zegt op

  Inderdaad, hier staat de beste grafiek:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/thailand/

  • khun Moo zegt op

   De grafiek is inderdaad erg goed en is dagelijks al om 7 uur nederlandse tijd met een update beschikbaar. Het aantal geconstateerde besmettingen mag dan wel dalen .
   Aan het aantal door covid overleden personen is dit nog niet goed zichtbaar,
   Dit is de afgelopen 4 weken nog niet gedaald.
   Het is mag inmiddels wel duidelijk zijn,dat een hoge vaccinatie graad, de enige methode lijkt te zijn om een uitbraak onder controle te houden.

   • Eric BKK zegt op

    Het is mag inmiddels wel duidelijk zijn,dat een hoge vaccinatie graad, de enige methode lijkt te zijn om een uitbraak onder controle te houden.

    Nope. Google maar op ” virus Mu” en “Colombia”. Vaccinaties gaan de wereld niet uit een crisis redden waarvan de maatregelen uiteindelijk meer doden en ellende veroorzaken onder gezonde mensen dan dat virus zelf.

    Meer investeren in ziekenhuisbedden, meer $$$ naar de zorg, zorgpersoneel versneld opleiden tot IC-medewerker, inzetten op medicatie (!), degenen boven 60 jaar en degenen met “onderliggend lijden” vragen een vaccinatie aanbieden (en verzoeken om zelf voorzichtig te zijn: eigen verantwoordelijkheid van oma om de kleinkinderen al dan niet te zien) en last but not least: een veranderde mindset: ouderen en mensen met onderliggend lijden kunnen sterven aan corona. Dit is het leven.

    De boel opengooien: kinderen, tieners, studenten, jonge gezinnen en hard werkende 20-ers, 30-ers, 40-ers, 50-ers hun leven terug geven. Na 1,5 jaar van maatregelen die totaal disproportioneel zijn gebleken. Avondklok, lockdows… Voor DIT virus? ’t Is een schande.

    Ik ben gevaccineerd (Moderna, want ja, ik wil kunnen reizen he…), 45 jaar en zo onderhand wel klaar met de angstp*rno. Ben je bang? Blijf binnen en wacht tot dit virus verworden is tot een jaarlijks onschuldig verkoudheidsvirus. Want dat gaat het worden. Maar stop met het obsessief volgen van de dagelijke “besmettingscijfers” en het oneindige vertrouwen in een vaccin.

  • Johny Prasat zegt op

   Op die grafieken kunt ge ook heel goed zien hoeveel elk land test. Thailand test weinig en UK heel veel.
   Het resultaat van veel testen zorgt zeker niet voor minder overlijdens. Ook is heel duidelijk hoe elk land met cijfers foefelt. Singapore en Laos vinden bvb. wel besmettingen maar weinig doden. Peru daarentegen…

 2. janbeute zegt op

  Mijn stiefzoon afgelopen week geweigert voor een vaccin in onze eigen woongemeente Pasang in verband met zijn leeftijd 34 jaar oud, nul op zijn rekest.
  Had een halve dag vrij genomen dus zonder enig resultaat.
  Gisterenmorgen vroeg vertrokken met zijn eigen auto naar Bangkok, bezoek aan zijn vriendin al in maanden niet in levende lijve gezien alleen via internet.
  Zondag, vandaag dus in Bangkok kunnen vaccineren met Pfizer.
  Wie dit snapt die dit begrijpt.
  Blijft nog 3 weken langer voor zijn tweede prik, werkt gewoon online voor zijn werkgever.
  In tussen zit stiefpa, ik dus met eenmaal SINOVAC , en eenmaal voor nopes naar het Lamphun hospitaal te zijn gereden, te wachten op 17 September om te hopen voor mijn tweede, hopenlijk Pfizer prik.
  Verwonder je niet dit is Thaland.
  Maar ik denk dat de donatie die ik regelmatig geef aan de hospitaals, mij tot dit zullen overwegen om wel of niet te doen.

  Jan Beute.

 3. Peter van Velzen zegt op

  Gek dat eeb 34-jaruge geweigerd wordt terwijl mijn kleindochter van 21 wel gelijk met mij werd gevaccineerd. maar misschien was dat omdat ze haar 71-jarige opa begeleidde.Heet lijkt wel in elke provinci e anders te gaan,

  • Danzig zegt op

   Het 19-jarige nichtje van mijn partner kon ook gewoon tweeëneenhalf maand geleden al haar eerste vaccin krijgen. Dat was in het Rajindee Hospital in Hat Yai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website