Op vrijdagavond ging het goed mis op de tweede luchthaven van Bangkok: Don Mueang. Duizenden toeristen stonden ongeveer vier uur in de rij voordat ze het land in konden. Een van de wachtenden viel flauw.

Piyabutr Saengkanokkul, docent rechten aan de Thammasat universiteit, plaatste foto’s op Facebook. De foto’s zijn gemaakt door zijn buitenlandse vrouw die uit Singapore was gekomen. Zij schatte het aantal wachtenden op tweeduizend passagiers.

Een luchthaven functionaris liet weten dat het een samenloop van omstandigheden was omdat enkele vluchten kort na elkaar waren geland en de luchthaven dat niet aan Immigration doorgegeven had.

Er waren meer klachten van passagiers schrijft op Facebook dat geen management was te zien: “Niemand deed aan de situatie, behlave toen een vrouw na 4 uur flauwviel. Toen was er opeens veel personeel en staf. Dit is de ergste ervaring die ik in de 30 jaar dat ik vlieg bij Immigration had.”

Volgens een bron duurt de afhandeling normaal slechts 45 seconde per passagier, wat bij duizend passagiers neerkomt op een wachttijd van een uur.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Aankomende passagiers op Don Mueang staan 4 uur in de rij voor Immigration”

 1. Marijke zegt op

  Jaren geleden het zelfde meegemaakt op suvarnibum.Ook ik ging onderuit gelukkig kwam er iemand met een stoel voor mij aanzetten.Het schijnt nu beter te zijn.We gaan tegenwoordig gelijk door naar changmai.

 2. ruud zegt op

  De luchthaven had het niet doorgegeven aan de immigratie.
  Heeft de immigratie het dan ook niet doorgegeven aan de immigratie en was er geen leidinggever aanwezig om mensen op te roepen?

  ALS er voldoende immigratie personeel was geweest op het vliegveld, had die waarschijnlijk binnen 5 minuten ter plaatse kunnen zijn.

  Dus die mensen waren er niet, of ze hadden gewoon geen ziin om te komen.

 3. Jan R zegt op

  Dit ook eens meegemaakt (1,5 uur wachtend in een rij) en daarom mijd ik Don Mueang. Dit komt vaker voor (heb ik begrepen).
  Op de grote(re) luchthaven is het in dat opzicht beter… maar ook daar valt nog veel te verbeteren.

 4. Wielren zegt op

  We arriveerden ook vrijdagmiddag op Don Muang en kozen voor de kortste rij. De custom echter was zo traag dat bij de naastliggende rij heel vaak 4 tot 5 personen werden afgehandeld in de tijd dat hij er 1 deed.

  • Cornelis zegt op

   Niet de douane (Customs) de schuld geven, die dienst heeft geen enkele bemoeienis met de paspoortencontrole……

 5. Leo Th. zegt op

  Ze willen daar op Don Mueang natuurlijk niet onderdoen voor Schiphol. Veel reizigers zullen een aansluitende vlucht hebben gemist.

 6. JCM zegt op

  Voorkom het wachten en binnen de 5min door de immigratie boek Suvarnabhumi or Don Muang Airport VIP Arrival Service. Ook voor vertrek boekjaar zie airport www.

  • rene23 zegt op

   Hallo JCM,
   Hoe boek je dat?
   Ik zie dat ik op Suvar de priority lane kan gebruiken (70+) kan mijn vrouw(65) dan ook mee in die lane?
   Groet, Rene

 7. GYGY zegt op

  Drie jaar na elkaar hebben wij de pech gehad anderhalf uur(dit jaar slechts 1u20)te mogen aanschuiven bij immigratie.Blijkbaar landen er om 6u ‘s morgens enkele grote internationale vluchten.Het aanschuiven begon reeds aan de grote gang waardoor je loopt vanaf de gate en dan moet je zo links een brede gang door die twee maal stampvol stond,dit jaar echter half vol en dan nog de slang door.Je komt dan ook wat warmer gekleed toe en dan worden er wel meerder mensen bevangen door de warmte.Je moet wel geluk hebben om in een rij terecht te komen waar ze er maar 45sec over doen om een stempel te zetten want meestal gaat het veel trager.Het voordeel is dat je bagage reeds op de band staat als daar eindelijk toekomt.Het is ook zo dat we de laatste drie jaar,telkens met Thai Airways,nooit via een slurf het toestel hebben kunnen verlaten,maar telkens met een bus afgehaald werden.Als ik dit dan tegen anderen zeg die ook met Thai komen kijken ze me aan alsof ik overdrijf.Het zal een kwestie van pech of geluk zijn om net de laatste of eerste te landen.Ik troost mij dan met de gedachte dat we gewoonlijk met Thai vroeger landen dan geplant

 8. janbeute zegt op

  Wat te denken van al die mensen die urineerden op de vloer , om maar niet uit de rij te hoeven te gaan , en een aansluitende vlucht te kunnen missen .
  Wat ik zo al hoorde was het een grote puinhoop .
  Ja beste heren van de TAT , de Airports of Thailand en zeker niet te vergeten de immigration .
  Zo krijg je weer een slechtere naam voor je toeristen industrie .

  Jan Beute .

 9. theoS zegt op

  Ik las in de krant dat er 25 vlucht aankomsten waren, bijna gelijktijdig. Dus ja, dan krijg je opstoppingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website