Foto: ThaiRath

De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak en het wapen dat twee verwondingen in de nek van een 72-jarige Nederlander veroorzaakte, wiens lichaam werd aangetroffen in een appartement in Pattaya.

Een beveiligingsmedewerker van een prestigieus condominiumcomplex, gelegen aan de Thap Praya Road in het district Bang Lamung, schakelde de hulp in van de politie van het bureau Mueang Pattaya om appartement 408 op de vierde etage te inspecteren. Dit gebeurde nadat er meerdere klachten van bewoners waren binnengekomen over een hinderlijke geur die uit het desbetreffende appartement kwam.

De beveiligingsmedewerker verklaarde dat hij, na het waarnemen van de geur tijdens een routinecontrole, besloot de politie in te lichten voor een grondige inspectie van het appartement.

Toen de politie samen met medewerkers van de Sawang Borribun Stichting op 20 februari rond 21.50 uur aankwam, openden zij het appartement met een reservesleutel. Ze werden geconfronteerd met het ontzielde lichaam van de 72-jarige Nederlander Ronald Paul P., die naakt en met zijn gezicht naar beneden voor de badkamerdeur lag. Het lichaam vertoonde duidelijke tekenen van ontbinding, wat erop wijst dat de man al minstens vier dagen dood was voordat hij werd gevonden. Tijdens het onderzoek werden twee steekwonden in zijn nek onder zijn kin ontdekt. In de badkamer vond de politie een schaar in de wastafel, maar kon niet direct bevestigen dat dit het voorwerp was waarmee de verwondingen werden toegebracht.

Er waren geen duidelijke tekenen van een gevecht of inbraak in het appartement. Wel trof men meerdere drankflessen aan. Een foto, gepubliceerd door ThaiRath, toonde een bed met daarop een mobiele telefoonoplader, een hoofdtelefoon, een afstandsbediening van de airconditioning, een kunstgebit en een dienblad met daarop twee flessen frisdrank en drinkglazen.

Een medewerker van het condominium verklaarde dat de overledene het appartement een maand voor zijn dood had gehuurd. Beveiligingsbeelden toonden aan dat hij op 16 februari om 10 uur ’s ochtends het appartement betrad en sindsdien niet meer was vertrokken.

De autoriteiten zijn bezig met een uitgebreid onderzoek naar zowel de doodsoorzaak als het wapen dat is gebruikt. Het lichaam van het slachtoffer is voor verdere autopsie naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde van het Police General Hospital in Bangkok overgebracht.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website