In de Royal Gazette is gepubliceerd dat 5 december, een van de belangrijkste feestdagen in Thailand blijft. Deze datum markeert namelijk drie belangrijke gebeurtenissen.

Het is de geboortedag van koning Bhumibol Adulyadej. Daarnaast is het de nationale dag van Thailand en tevens vaderdag.

Op een nationale feestdag zijn veel Thai vrij (ambtenaren, scholen) en een de meeste banken en overheidsdiensten gesloten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “5 december blijft een feestdag in Thailand: Geboortedag Bhumibol, nationale dag en vaderdag”

 1. Rob zegt op

  Ik ben het er helemaal mee eens, en ik vind ook dat wij in Nederland 24 april ook vrij dienen te zijn, de geboorte dag in 1533 van de vader des vaderlands Willem van Oranje.

 2. TheoB zegt op

  Gezien het verleden, de reputatie en de populariteit van X is dit een verstandig besluit.

  Dat de Thaise vaderdag op 5 december valt is een welbewuste promotie van het koningshuis geweest.
  Engelse Wikipedia: “It {=vaderdag} first gained nationwide popularity in the 1980s as part of a campaign by Prime Minister Prem Tinsulanonda to promote Thailand’s royal family.[44] Mother’s Day is celebrated on the birthday of Queen Sirikit,[44] August 12.”
  Ik meen dat vader én moederdag voordien op de Thaise nieuwjaarsdag (13 april) viel. Nog steeds worden op deze dag de ouders/verzorgers bedankt, geëerd en gezegend.

  Dat de nationale dag eveneens op 5 december valt zal waarschijnlijk ook ter promotie van de jarige zijn geweest, maar daar kon ik zo gauw niets over vinden.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Father%27s_Day#Thailand

 3. l.lagemaat zegt op

  Rondom deze datum werd ook de Sanctuary of Truth zonder entree opengesteld om respect te tonen voor de voormalige koning en liepen Boeddhisten, Hindoestanen, Christenen, Moslims en de Hara Chrishna beweging in vreedzame optocht naar de S of T.
  Binnen werden toespraken gehouden.
  In 2019 aankondigingen in de gaten houden of het doorgaat i.v.m. veranderende situaties!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website