Meer dan 30.000 hotels zullen in april alle inkomsten verliezen naarmate de lockdown in provinciale gebieden wordt uitgebreid of voortduurt. Hoteliers in Phuket zetten zich schrap voor de grootste verliezen ooit.

Van de 32.564 hotels die in Thailand zijn geregistreerd, verwacht 95% volgende maand geen inkomen te hebben als ze tijdelijk hun activiteiten stopzetten, aldus de Thai Hotels Association (THA).

Surapong Techaruvichit, een adviseur van THA, laat weten dat het aantal hotelsluitingen elke dag toeneemt, omdat meer provincies een strenger lockdown-beleid hebben opgelegd.

Phuket is de nieuwste grote toeristische bestemming die mensen verbiedt om in of uit te reizen. Naar verwachting zullen de meeste van de 3.000 buitenlandse toeristen die nu nog in Phuket zijn, vertrekken voordat de luchthaven van 10 tot 30 april volledig wordt afgesloten.

De Centara Group heeft aangekondigd dat het in april, 28 hotels zal sluiten, 25 in Thailand en drie in het buitenland, het personeel zal worden doorbetaald.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “30.000 hotels in Thailand verwachten in april geen inkomsten meer te hebben”

 1. Yuundai zegt op

  Dat zijn er immens veel, maar dan al het personeel, de toeleveringsbedrijven en hun leveranciers. Mensen kunnen in Nederland van Regeringswege uitgeroepen maatregelen nog een financiële tegemoetkoming krijgen, maar hier in Thailand worstelen miljoenen arme tot zeer arme mensen in mensonterende omstandigheden met de vraag waar haal ik mijn eten. Prijzen rijzen de pan uit, …….. vandaag voor de kinderen die ik verzorg, voor mijn vader en moeder, voor…… iedereen die dat behoeft. En dit zou dan nog maanden door kunnen gaan. Maatregelen zouden getroffen moeten worden van overheidswege!

 2. Steven zegt op

  Iets van 10 doden als gevolg van Corona tot nu toe in Thailand.

  Hoeveel zelfmoorden als gevolg van alle economische ellende? Normaal in Thailand al 4000 per jaar, nu misschien dubbele?

 3. Bob, jomtien zegt op

  En wat te denken van al die restaurants en bars en other venues?
  Nu iedereen zo’n beetje vertrokken is sluit men in Pattaya tot sattahip de beach services. No umbrellas or chairs etc. Vandaag ontsla ik 5 van de 7 personeelsleden. Helaas het is niet anders. Helaas gaan de vaste kosten door en een groot deel van het voedsel komt in de vuilnisbak. Erger nog een herstel zal tot zeker november duren als het niet langer is. Onwaarschijnlijk, een open gevangenis.

  • carlo zegt op

   Kun je dat voedsel dan niet beter uitdelen aan de minder bedeelden ipv in de vuilnisbak te kieperen?

 4. Angela Schrauwen zegt op

  Hotel in Krabi heeft geannuleerd voor aankomst eind juni . Mijn dochter ging naar daar!

 5. Andre zegt op

  Er staat dat de airport open is tot 10 April en tot 30 April een lockdown, welke maatschappijen vliegen er dan nog op Phuket of is het alleen ophalen en wegwezen?

 6. John Chiang rai zegt op

  Afgezien dat er o.a een Lockdown van het vliegveld op Phuket is,zal de enorme schade die het Coronavirus door het wegblijven van het toerisme,ook na April nog een hele tijd doorgaan.
  De risico groep van ouderen die hier op langtijd vakantie kwamen,zullen grotendeels zolang wegblijven,totdat er een werkzaam medicijn of injectie gevonden is.
  De teruggang van het toerisme wat nog erg lang duren kan,zal zich dan ook bemerkbaar gaan maken in een andere prijs politiek.
  De explotatie kosten die veel hotels en andere toeristen afhankele instellingen,ook in de toekomst zullen hebben,zullen toch moeten worden opgevangen.

 7. Co zegt op

  Het is niet alleen thailand dat getroffen wordt maar de hele wereld. Hoe zullen we hier uit komen met zijn allen dat blijft een vraag. En voor dat de economie weer aan zal trekken zal wel een aantal jaar duren. Er zullen velen levens vooraf geeist worden en mijn vraag is gelooft men nu werkelijk dat dit komt omdat iemand een vleermuis hebt gegeten ??

 8. Johnny BG zegt op

  Mooie gelegenheid om lessen te leren zoals een maximum aan toeristen afhankelijke economie per provincie en mocht er vanwege een aspect zoals een eiland vraag naar meer zijn dan gaat een deel van de omzet van dat gebied in een regionale stroppenpot.
  De uitdaging is dat men er met de grijpgrage klauwtjes vanaf blijft, maar ik heb zo mijn vermoeden wat er gaat gebeuren.
  Er komt weer een heel circus met het verhaal dat ze alleen nog maar kwaliteitstoeristen willen.

  • T zegt op

   Als dit afgelopen is dan is Thailand blij met iedere toerist, kwaliteit toerisme is de komende jaren geen issue meer er zal geld moeten binnen komen.
   Van wie of van wat of waaraan maakt niet uit deze crisis zal voor misschien wel miljoenen Thai geen werk betekenen.
   En niet alleen in Thailand zal toerisme teruglopen, veel mensen wereldwijd zullen vlak na deze deze crisis niet meer ver durven te reizen of er geen geld meer voor hebben.
   Tel daar nog eens bovenop dat Thailand de laatste tijd geen goed imago heeft opgebouwd, ministers die farang openlijk aanvallen en voor alles wat kwaad is uitmaken etc. etc.
   En dan nog eens de reputatie onder expats duur te zijn geworden zal het niet makkelijk maken het toerisme weer op het oude niveau terug te krijgen.

 9. TonyM zegt op

  Thailand kan na COVID19 een toestroom van toeristen verwachten als de Bath 42 a 50 die kant op gaat maar zolang het beneden de 40 of nog erger 35 Bath blijft kunnen zij beter weer inzetten op landbouw en zorgen voor goede export mogelijkheden.
  Elk jaar ging het berg afwaards met het toerisme.Ik kan het weten want ik kom al 35 jaar naar Azie en vertoef zoal in Vietnam,Cambodia en Myanmar en daar is nu echt booming.
  Het wordt echt zwaar voor Thailand of er moet een wonder gebeuren om uit deze misère te geraken.
  Hoop dat ik het mis heb….maar houd mijn hart vast.
  Wenst deze regering alle wijsheid toe.
  TonyM

 10. Chris van het dorpje zegt op

  Het is al begonnen , de baht staat nu op 36,2 .
  Op dat nu helpt betwijfel ik sterk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website