In het noordoosten van Thailand zijn maandagmorgen zestien mensen om het leven gekomen toen een pickuptruck van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De slachtoffers zouden arbeiders uit buurland Laos zijn.

De pickuptruck was op weg van hoofdstad Bangkok naar de noordoostelijke provincie Ubon Ratchathani. Het ongeval gebeurde op ruim 300 kilometer van Bangkok. Er werden geen remsporen gevonden. De politie vermoedt dat de chauffeur in slaap is gevallen achter het stuur.

In totaal zaten er 24 mensen in de truck. Zestien van hen, het merendeel vrouwen overleefden de klap niet. De acht gewonden zijn er slecht aan toe. De meesten zijn in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Video 16 doden bij ongeval met pick-uptruck in Thailand

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/xv4O83Zajuk[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “16 doden bij ongeval met pick-uptruck in Thailand (video)”

 1. Farang tingtong zegt op

  16 doden te triest voor woorden! Weer een voorbeeld hoe triest het met de verkeersveiligheid gesteld is, zoveel mensen in 1 auto. En heb je als bestuurder van een auto je gordel niet om, krijg je een bekeuring. Dat er in de open achterbak van je pickuptruck 24 mensen zitten, die er bij iedere bocht uit kunnen lazeren, is geen probleem, en dan zijn dit de gevolgen wanneer je tegen een boom aan knalt.

  • tinus zegt op

   Zeer met je eens zo wordt het gemiddelde leuk opgeschroefd met dit soort ongelukken en blijven ze met stip staan in de top van landen met de meeste dodelijke ongelukken.
   300 km van Bkk en totaal geen controle ??? geen highway police of een police checkpoint zeer zeer vreemd en de politie vermoedt chauffeur in slaap gevallen ? na 300 km wat op de helft van de reis is met een volle auto passagiers in de cabine ????
   Ja politie heeft het druk met brommers en zgn rechts rijden op 4 baans wegen, verbaas me elke keer weer om 4 uur smiddags als de kinderen opgepikt worden van school pickups worden volgeladen en de beste zijn die trucks waar kinderen in zitten en de andere helft zit boven op het dak. Men zou toch denken dat dit het werk vd highway police is … hebben ze zelf niet iets van ..ze zijn door mijn district gereden of dit is in mijn district gebeurt , waarschijnlijk niet want vadaag doen ze weer hun “routine” controles en is het alsof er niets aan de hand is.

   • tinus zegt op

    Nb; Thailand staat op 6 op de lijst met dodelijke ongelukken waar het de eer heeft tussen over het agemeen Afrikaanse landen te staan. 43 doden per 100000 inwoners wat ongeveer neerkomt op een kleine 28000 per jaar of 76-77 per dag (onderzoek 2011) .
    Nederland staat bijna op de laatste plaats met 4 doden per 100000 inwoners .
    Just for your information.

 2. rebell zegt op

  De fout die wij maken is de Thaise politie te zien door expats ogen en zijn of haar ervaring met politie in bv. Nederland. Deze ervaring is met de politie in Thailand niet te vergelijken. Ik ben er nog steeds niet achter wat hun eigelijke opgaaf is.
  Behalve dan de verhalen over hun korruptie en voordeel verschaffing. Het is een schok, te horen dat weer zoveel mensen overlijden bij een verkeers ongeluk. Het is ook onbegrijpelijk en onverantwoord mensen op het dak van een truck te zien. Voor ons expats is dat allemaal raar.
  Maar voor de Thaise burger is dat standaard. En zo ziet ook de Thais politie dit schijnbaar ? Naar onze maatstaven gebeuren vreemde dingen in Thailand. Daar ophef over te maken vind ik nog vreemder. Het zou niet goed zijn, zou Thailand hetzelfde zijn als Nederland. Want dan hadden we in polderland kunnen blijven ? rebell

  • Farang tingtong zegt op

   @ rebell
   Ja je hebt gelijk als je zegt dat onze reacties op een ongeval als deze wij dit als naar bv de Nederlandse maatstaven beoordelen, maar verkeerd vind ik dat niet.
   Ik denk dat het goed is om soms jou mening te geven, dat dit de normaalste zaak van de wereld is in Thailand dat klopt, maar het zou van de gekke zijn als wij dit ook normaal zouden gaan vinden.
   Je stelt dat het niet goed zou zijn als Thailand op Nederland ging lijken, helemaal mee eens maar in een uitzonderlijk geval als deze wanneer het om mensenlevens gaat dan zou wat mij betreft Thailand wel iets meer op Nederland mogen lijken. Om dan te stellen dat wij dan maar in ons polderland moeten blijven vind ik een beetje kort door de bocht. Ik zal nooit kunnen accepteren dat er in welk land ter wereld mensen een onnodig dood in worden gejaagd, dit zijn dan ook vaak nog eens de armste mensen ook, zij hadden geen keus en moesten achter in die pickup naar huis omdat elk zuur verdient bathje telt, dit waren vaders moeders waar thuis een hele familie op zit te wachten en die dan zulk triest bericht krijgen.

   • rebell zegt op

    Ik fiets regelmatig en buig dan wel eens in op de parkeer plaats achter het politie buro. Daar staan de autos van diverse ongelukken, cq. dat wat er nog van over is. Als je de wraks bekijkt, vraag je je af hoe ze het klaar krijgen. Maar deze autos laten allemaal een ding zien; er waren krachten aan het werk. En die kunnen alleen onstaan bij te hoge snelheid van een of van beide deelnemers.

    Het is geen leuke boodschap als een famie lid dood door ongeluk heeft. Maar kijk eens wie er soms in een auto zitten die veel te hard rijdt. Vaak zie de hele familie inkl. mama+ kinderen. Dat die in een kritische situatie andere hun kinderen dood zouden kunnen rijden krijgen ze niet onder hun pet. Ze knetteren met 80 door de bebouwde kom als of het niks is.

    De Thai gaat per definitie, door het Budisme, anders om met de dood als wij. Dat mag schrikwekkend zijn, dat ben ik met jouw eens, farang tingtong, maar dat is Thailand. Wij denken heel anders; wij zijn met andere waarden opgevoed. Dat doet niets af aan het leed dat de Thais familie bij zo een ongeluk wordt toegevoegd. Maar zolang wij in Thailand zijn, mogen en moeten we dit akzepteren.

    Het zou kunnen veranderd als de Thais massief radar en alkohol kontroles door voeren met het handje kontant principe. Kun je niet betalen, ga je te voet cq. krijg je je voertuig pas terug na betaling. Maar dat gaat echt niet gebeuren. Want dan rijdt in no-time elke politie knaap in een Mercedes, dankzij de korruptie. Want zolang je de boel kunt afkopen intereszeerd het razen en zuipen niemand. rebell

    • Farang tingtong zegt op

     Helemaal mee eens dit is ook een veel betere benadering dan maar te stellen dat als we het niet dit soort ongelukken niet accepteren omdat het bij Thailand hoort maar terug moeten naar ons polderland.
     Dit is niet te accepteren maar het hoort wel bij het land klopt helemaal mee eens, ja het klopt de Thai ervaart de dood anders dan wij, ik weet heel goed hoe de Thai als Boeddhist met de dood omgaat ik heb dit helaas al diversen keren aan de lijven ondervonden. Maar toch blijf ik er bij beste rebell en ik wil echt niet de wereld verbeteraar uithangen hoor, dat wij ongevallen als tijdens de Songkran, of te hard rijdende mini busjes en ook als het ongeluk van gisteren, van zelfsprekend gaan vinden omdat het nu eenmaal bij het land hoort, gewoon je mening geven dat is denk ik ook een beetje de bedoeling van dit blog.
     groet Farang tingtong

     • rebell zegt op

      De mening die mensen geven wordt bepaald door hun manier van opvatting. Daarmee loop je kans, dat andere een andere mening zijn. Maar het is niet de bedoeling, je antwoord zo te formuleren dat alle andere het met je eens zijn, beste tingtong ?. De Thaise regering heeft in al haar bussen video bewaking. Buitendien zou dat ook verplicht gaan worden in alle private mini- en VIP bussen. Zie meldingen in TV, de Bangkok Post en Thailandblog. Bovendien zou door GPS bewaking vast gesteld worden wie te snel rijdt. Wat een aardig idee zeg.
      Daar zou je bijna geloven dat het eindelijk een keer de goede kant op gaat, of niet soms ? Bij mij kwam echter spontaan de vraag naar boven, of de prijs kataloog ook al klaar ligt wat het kost, de een of andere belastende bewakings video te laten “verdwijnen ” ?. En wie kontroleerd die duizenden en nogmaals duizenden video sequenzen die elke dag door heel Thailand worden opgenomen ? En hoe is de logistic geregeld, al die SD chips in te verzamelen ?. En wat gebeurd als de video SD-chip, voor kontrole wordt -gedownload. Blijft de VIP bus en het mini busjes zo lang wachten tot ze hun chip weer terug krijgen ?.
      Maar vooral bestaat de vraag, door wie wordt gekontroleerd ?. Ik denk het beste door de politie ?. lol. Of gaan de video sequenzen meteen via satellite naar een controle zentrum ?. Als dat zou lukken (het kan nl.) kunnen ze dat systeem meteen kopieren en gebruiken voor de GSM verbindingen, die in bepaalde delen van Thailand meer als belabberd zijn vooral als het regent. rebell.

 3. chris zegt op

  http://www.bangkokpost.com/learning/learning-from-news/320849/great-traffic-laws-even-greater-if-enforced.
  Het is niet zozeer een kwestie van regels (die zijn in Thailand meer dan in orde vergeleken met internationale standaarden) maar zoals uit het voorbeeld van Tjamuk ook blijkt een kwestie van controle en handhaving. En alle voorbeelden en de plaats op de wereldranglijst van dodelijke ongevallen laat zien dat het daar in Thailand behoorlijk aan schort. Ik zie dit niet een-twee-drie veranderen. Ik ben echter niet paranoia en neem gewoon deel aan het verkeer al was het alleen maar lopend over de stoep of wat daarvoor moet doorgaan, of dagelijks fietsend naar mijn kantoor.

 4. janbeute zegt op

  Ik zie heel vaak van zulke situaties in mijn direkte omgeving .
  Auto – pickup truck oid kompleet afgeladen met mensen , veelal Birmesen , laotiaanen Nog erger dan ze in Holland vee transporteren .
  Korruptie en de verhalen er over kan ik ook van meepraten .
  Kan er na 8 jaren wonen hier wel een boek van schrijven .
  Echter schrijven is niet mijn sterkste kant , en de tijd daarvoor heb ik ook niet .
  Ik haat korruptie en alle ellende die er uit voorkomt , en wat er mee samenhangt .
  Maar in tegenstelling tot mijn vorige zin , moet ik toegeven .
  Als je er niet tegen kan , wordt je gauw overspannen als je hier woont in Thailand .
  Maar om eerlijk te zijn als Jantje ooit eens in het nauw gedreven wordt en er is een uitkomst om een , bv een politie officer om te kopen dan zal ik deze kans zeker aangrijpen .
  Voor je alleen , is het vechten tegen de bierkuil , is een oud Hollands gezegde .
  Leven in Thailand is leven in een korrupte samenleving . Kun je hier niet tegen mijn advies koop gauw een ticket richting Schiphol .
  Wij als Hollanders die hier leven kunnen er echt niks aan veranderen , hoe graag je dit ook zou willen .
  Ik heb een goede thaise ega en die heeft mij de afgelopen jaren wel de les geleert om te kunnen overleven in Thailand .
  Ben je het ergens niet mee eens , en je opent je mond zoals je gewend bent in Nederland , dan moet je er niet van opkijken dat je op een dag vermoord wordt .
  Kijk uit en gebruik je nuchtere verstand , kun je een geweldige tijd hebben hier .
  Simpel advies .

  Groetjes Jantje .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website