De klok gaat komende nacht om 02:00 uur in Europa een uurtje vooruit, het is dan weer zomertijd. De nacht duurt dan een uurtje korter, de dag een uurtje langer. Het voordeel is ook dat het tijdsverschil met Thailand dan nog maar vijf uur is in plaats van zes uur.

Sommige mensen hebben last van dat uurtje minder slapen. Het is een beetje vergelijkbaar met een jetlag. Toch vinden ook veel Nederlanders en Belgen dat uurtje langer licht ’s avonds toch wel prettig. De zomertijd zorgt voor energiebesparing omdat de lampen minder snel aan hoeven.

Alle landen in de Europese Unie laten sinds 2002 de zomertijd in het laatste weekeinde van maart ingaan. Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen twee keer per jaar de klok. In het laatste weekeinde van oktober is de zomertijd voorbij. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.

1 reactie op “De zomertijd in Nederland en België gaat komende nacht weer in”

  1. Gringo zegt op

    Ha fijn, beginnen de voetbalwedstrijden in Europa voor ons hier in Thailand ook een uur eerder.
    Nou ja ik bedoel, als er nog gevoetbald gaat worden voordat de wintertijd weer begint, ha ha!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website