De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag na spoedberaad de uitbraak van het nieuwe Coronavirus (2019-nCoV) als een internationale gezondheidscrisis benoemd. Inmiddels zijn er in China ruim 9.600 besmettingen en 213 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Buiten China zijn bijna honderd besmettingen vastgesteld. 

Door de uitbraak een internationale gezondheidscrisis te noemen, biedt de WHO landen de mogelijkheid om beter samen te werken om het virus te bestrijden. De procedure is ontwikkeld na de SARS-epidemie in 2002 en 2003. Sinds 2009 is deze crisis vijf keer eerder uitgeroepen, voor onder meer de Mexicaanse griep, ebola en het zikavirus.

VS en Japan geven negatief reisadvies voor heel China, Rusland sluit grens

De Verenigde Staten en Japan raden hun burgers alle reizen naar China af, nu de Wereldgezondheidsorganisatie de uitbraak van het Wuhan-virus heeft bestempeld tot een internationale noodsituatie. Duitsland vraagt zijn burgers net als Nederland alleen noodzakelijke reizen naar China te maken (code oranje) en beslist niet naar Wuhan te reizen.

Het aantal besmettingsgevallen is in een week vertienvoudigd. Het aantal doden is in China in een dag met 43 gestegen naar 213. Er zijn ruim 9700 mensen besmet en er zijn nog eens ruim 15.000 verdachte gevallen. Van de zieken komt zo’n 2 procent te overlijden.

Rusland heeft zijn 4185 kilometer lange grens met China gesloten, in navolging van Mongolië en Noord-Korea. Pakistan heeft alle vliegverkeer met China met onmiddellijke ingang stilgelegd. Eerder staakten grote luchtvaartmaatschappijen als Air France en British Airways hun vluchten op China.

In Italië zijn de eerste twee gevallen van het coronavirus vastgesteld. De patiënten zijn Chinese toeristen in Rome. Premier Conte heeft gezegd dat uit voorzorg al het vliegverkeer van en naar China wordt stilgelegd. In Europa dook het virus eerder op in Frankrijk, Duitsland en Finland. In Frankrijk is corona-besmetting nu ook vastgesteld bij een arts die een corona-patiënt had behandeld.

Het virus staat officieel bekend als 2019-nCoV en kan naast griepverschijnselen een dodelijke longontsteking veroorzaken. Het is echter nog te vroeg om te weten hoe gevaarlijk het virus precies is en hoe snel het zich kan verspreiden.

Bron: Nederlandse media


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website