Keukenhof wil zoveel mogelijk mensen de beelden van het bloeiende park laten zien. Het park is daarvoor een unieke samenwerking aangegaan met violiste Rosanne Philippens. In een 5 minuten durende video laat Rosanne zien en horen hoe zij de zonsopgang omarmt in een kleurrijk Keukenhof.

Het eerste uur zonlicht van de dag wordt ook wel het magische uur of het gouden uur genoemd. Om 6 uur in de ochtend speelde Rosanne Philippens in Keukenhof de sonate No. 5 voor viool van de Belgische violist-componist Eugene Ysaÿe. Philippens: “De 5e sonate van Ysaÿe heeft als bijnaam ‘De zonsopgang’. Je hoort in dit stuk de wereld langzaam lichter worden: de bloemen gaan open en de dieren ontwaken. Uiteindelijk, aan het eind van het stuk, hoor je de zon over het land stralen. Prachtig hoe het Ysaÿe lukt dit allemaal in noten uit te drukken!”

De video is onderdeel van de campagne ‘Keukenhof virtueel open’. Keukenhof deelt iedere week via haar socialmediakanalen hoe het park in bloei staat en medewerkers laten via video’s hun favoriete plekken zien. Eerder deelde het park al een 360 graden video van bijna 9 minuten.

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website