Maandag zijn twee Nederlandse verdronken in de Vietnamese provincie Thua Thien-Hue. Het duo was gaan zwemmen bij een resort. Het ging mis toen ze  door de stroming werden meegesleurd, aldus Vietnam News.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt het overlijden van de twee Nederlanders en heeft contact gehad met de nabestaanden. De twee maakten een groepsreis, Zo laat BuZa weten.

De lichamen zijn inmiddels geborgen en overgebracht naar een ziekenhuis.

De wateren bij de provincie zijn onstuimig door de tyfoon Toraji. Personeel van het resort had de Nederlanders nog gewaarschuwd, voor de sterke stroming, maar dat het tweetal toch besloot om te gaan zwemmen.

Bron: Nederlandse media

1 reactie op “Twee Nederlanders verdronken in zee bij Vietnam”

  1. Joop de Bruin zegt op

    Als je het stuk leest, dan denk je: verschrikkelijk, waarom luisteren de mensen toch niet naar hen die het kunnen weten. Maar in de krant staat een ander verhaal en dat maakt het nog erger, afschuwelijk zelfs.

    „Iemand van het reisgezelschap is de zee ingegaan en in moeilijkheden geraakt. Daarop heeft mijn vader met enkele anderen die persoon proberen te redden. Daar is het misgegaan.”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website