De vrouw van voormalig coffeeshopeigenaar Johan van Laarhoven die nog in een Thaise gevangenis zit, is vandaag vrijgelaten. Advocaat Geert-Jan Knoops bevestigt berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

Tukta werd in 2014 in Thailand gearresteerd en moest een celstraf van 11 jaar uitzitten, maar is nu onder voorwaarden vervroegd vrijgelaten. Ze mag Thailand voorlopig niet uit. Het doel van advocaat Knoops is om haar uiteindelijk naar Nederland te krijgen.

Johan van Laarhoven is sinds begin dit jaar weer in Nederland, na 5,5 jaar in Thailand gevangen te hebben gezeten. Hij zit momenteel in detentie in Vught. In augustus 2021 komt hij in aanmerking voor voorwaardelijke invrijheidstelling.

Bron: RTL Nieuws

3 reacties op “Tukta, vrouw van Johan van Laarhoven uit Thaise cel”

 1. henk hendrik zegt op

  eindelijk ik wens haar alle goeds toe .
  hopelijk komt er nog iets van een genoegdoening vanuit Nederland.
  zij zijn veroordeelt voor iets wat nimmer had gemogen

  • Erik zegt op

   Henk Hendrik zegt ‘zij zijn veroordeeld voor iets wat nimmer had gemogen’.

   Is dat wel zo? HIj, Van L zelf, heeft geld, verdiend met de verkoop van drugs, in Thailand geïnvesteerd in onroerende zaken en luxe-artikelen. Dat is -naar Thais recht- witwassen. Drie Thaise rechtscolleges hebben geoordeeld dat het voor Thailand niet uitmaakt WAAR dat geld is verdiend en dat het niet uitmaakt dat verkoop van cannabis in Nederland half-legaal ofwel gedoogd is. Ik ben het met die stelling absoluut niet eens maar naar Thais recht is recht gesproken.

   En als je de uitspraak in eerste aanleg leest, op internet beschikbaar, dan is de zaak in eerste aanleg buitengewoon knullig voorbereid want men kon de rechter niet eens vertellen waar het geld vandaan kwam. De straffen tenslotte zijn draconisch terwijl drugs in Thailand bijna op de hoek van de straat te koop zijn maar ja, als je een witte neus hebt…. Dat weet je als je naar Thailand komt.

   Alleen is de manier waarop … ach, we kennen allemaal het rapport van de Nationale Ombudsman en waarom de minister uit schaamte naar Prayuth is gekomen.

   Enfin, ze is vrij in afwachting van een definitieve vrijlating en dan kan ze naar haar gezin.

  • ruud zegt op

   Dat klopt, ze zijn veroordeeld in Thailand voor het witwassen van geld.
   Dat witwassen mochten ze niet doen.

   @Eric: De straffen van de rechter voor drugshandel zijn voor de Thai net zo zwaar.
   De rechter maakt geen onderscheid tussen witte en bruine neuzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website