In Straatsburg zijn gisterenavond om ongeveer 21.00 uur drie mensen omgekomen door een terroristische aanslag op een kerstmarkt. Onder de slachtoffers is ook een Thaise toerist, de 45-jarige Anupong Suebsamarn die met zijn vrouw op vakantie was in Frankrijk. De man overleed door een kogel in het hoofd, zijn vrouw bleef ongedeerd.

De dader vluchtte na zijn daad, met een taxi die hij kaapte en is een bekende van de politie. De man heeft een flink strafblad en is geradicaliseerd. De Franse krant Le Figaro meldt op basis van bronnen bij de politie dat de dader Cherif Chekatt heet en 29 jaar is. Op dit moment maakt de politie een klopjacht op hem.

Er zijn in deze tijd van het jaar veel toeristen in Straatsburg vanwege de grote kerstmarkt die daar in het centrum van de stad plaatsvindt

Bron: NOS en Thaise media.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Terroristische aanslag in Straatsburg: Thaise toerist doodgeschoten”

 1. l.lagemaat zegt op

  Afschuwelijk! Een bekende van de politie met een flink strafblad en geradicaliseerd kan vrij rondlopen!

  Hij zal zijn “straf” wel uitgezeten hebben en kan dan kennelijk naar de kerstmarkt lopen waar geen extra
  toezicht is op eventuele calamiteiten en een aanslag plegen!

  • chris zegt op

   Ik zou maar oppassen want in Thailand lopen tientallen moordenaars rond (vrij op borgtocht), en soms jaren. Ook bekenden van de politie. Nog sterker: veel van hen hebben de hen ten laste gelegde moord bekend.
   De ontslagen politie-agent die gisteren een Fransman doodschoot in Sukhumvit is er een van. Hij heeft ook een moord gepleegd 6 jaar geleden en daarvoor is hij nog steeds niet veroordeeld.

  • Jasper zegt op

   Ik heb begrepen dat hij vanuit een hoger gelegen raam op onschuldige bezoekers schoot. Iemand met Fiche S, en een crimineel, geradicaliseerd verleden wordt blijkbaar de gunstig gelegen sluipmoordenaarspositie niet onthouden boven een drukke kerstmarkt.
   Gelukkig zitten onze europese volksvertegenwoordigers goed beveiligd in een bunker-proof parlementair gebouw met 32 zwaarbewapende bewakers voor de deur!

   • chris zegt op

    Als je wat nauwkeuriger naar de Thaise nieuwsuitzendingen kijkt, zie je dat alle ministers en hoge leger- en politie-officieren een handvol body-guards (met van die dingertjes in hun oor) om zich heen hebben. Voorts reizen ze allemaal in zwarte vans (soms meer dan in 1 colonne om verwarring te stichten) met geblindeerde ramen. Zouden die nu allemaal dagelijks bang zijn om te worden vermoord of beschoten? En wat kost dat grapje de Thaise belastingbetaler?

 2. Harry Romijn zegt op

  Wanneer gaan we religieuze en politieke geradicaliseerden als beveiliging van de maatschappij niet gewoon uit die samenleving halen ? Men uit immers serieuze doodsbedreigingen naar gewone belastingbetalende burgers ! Overigens opvallend: NOOIT Indianen, Eskimo’s, diep-donker- tot middelbruin getinten, Boeddhisten, Hindoes, Koerden, Jazidi’s, Druzen, Kopten enz.

 3. Daniël M. zegt op

  Ik heb op de app van Het Nieuwsblad (Vlaamse krant) gelezen, dat de Thaise man nog maar net met zijn vrouw was aangekomen in de Franse stad.

 4. Mr BP zegt op

  Het maakt hiet uit welke nationaliteit een slachtoffer heeft. Het is altijd zo afschuwelijk dat het voor buitenstaanders eigenlijk niet te bevatten is. Het blijft moeiljk einzelgangers in het vizier te krijgen en de juiste maatregelen te nemen. Je kunt ze niet in de gevangenis gooien voor iets wat ze nog niet gedaan hebben. Op wapens controleren zou een stap zijn maar er zijn ook al aanslagen geweest met messen. Ik geloof dat geheime diensten er alles aan doen maar het blijft mensenwerk. De overledenen hebben enorme pech gehad precies op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn. Voorkom dat maar eens!

  • Jasper zegt op

   Om te beginnen zou je mensen met Fiche S (dwz: bekend staand als staatsgevaarlijk) de toegang kunnen ontzeggen tot gevoelige delen van de stad of evenementen, zoals o.a. een kerstmarkt……
   We doen in Nederland toch ook aan stadionverboden voor hooligans?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website