(Pres Panayotov / Shutterstock.com)

Na het moederbedrijf Thomas Cook Group Plc is nu ook Thomas Cook Nederland (Neckermann Reizen) omgevallen. Dat lag in de lijn van de verwachting, maar de Nederlandse tak heeft nog getracht om de reizen die geboekt zijn uit te voeren. Momenteel zitten er nog zo’n 10.000 Nederlandse toeristen via Thomas Cook in het buitenland.

Op de website van Thomas Cook Nederland staat de volgende tekst te lezen:

“Naar aanleiding van de aankondiging van het faillissement voor de Thomas Cook Group Plc. is in de afgelopen 24 uur gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen bij Thomas Cook Nederland B.V. [Thomas Cook/Neckermann Reizen] uit te blijven voeren. Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie.

Wij hebben daarom zojuist bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan. Dit betekent dat uw reis niet doorgaat. Alle vertrekken gepland op 24 september komen te vervallen. Voor verdere instructies verwijzen wij u naar www.sgr.nl.

Reizigers die vertrekken vanaf 25 september vinden binnenkort meer informatie op de website van neckermann.nl en sgr.nl.
Wij vinden het enorm jammer dat wij de vakantie die u heeft geboekt, niet kunnen uitvoeren. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor deze situatie.”

Garantiefonds SGR heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of op vakantie zouden gaan. Zij kunnen bellen naar 070-30 711 11. Dat nummer is alleen bedoeld voor reizigers die al op hun bestemming zijn en in de problemen zijn gekomen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Ook Neckermann reizen failliet: alle vluchten vervallen”

 1. johank zegt op

  Ik denk dat de lezers hier geen doelgroep zijn voor Neckerman..

  • Onjuist, zowel Neckermann in Nederland als in Belgie bood reizen naar Thailand aan.

 2. carla goertz zegt op

  Inderdaad heb hotel in bangkok geboekt via tomas cook in duitsland .dat doe ik al jaren , voor 7 okt tm 14 okt
  Maar hoe kan het dat een reisbureau die deze reizen /hotels verkoopt toch daar mee door gaat .
  want dat het slecht ging schijnt nu al lang bekend te zijn . en toch kon ik 6 weken geleden via reis organisatie dit boeken . en toen waren ze nog niet om gevallen . gelukkig vliegticket appart geboekt maar wel 840 euro voor hotel betaald . en natuurlijk ik hoor niks ………

 3. Carla zegt op

  veel mensen boekten ook in duitsland en daar is thomas cook heel bekend en bied ook vele hotels in thailand aan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website