Een Nederlandse pedofiel, Sebastian Reuijl (44) is door de provinciale rechtbank in Siem Reap, Cambodja tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld voor seksueel misbruik van kinderen.

Het is de justitie van Cambodja dan eindelijk gelukt deze crimineel veroordeeld te krijgen, nadat hij jarenlang straffeloos kinderen misbruikte in een door hem opgericht weeshuis. De Cambodjaanse politie heeft hem meermalen beschuldigd van deze verachtelijke praktijken, maar het heerschap ontliep voortdurend de dans wegens “gebrek aan bewijs”.

Nederland

Reuijl is een bekende van de Nederlandse justitie, want in 2004 werd hij voor een jaar gevangen gezet wegens misbruik van een 12-jarige jongen tijdens het werken als zeilinstructeur. Naast die gevangenisstraf werd hem verboden nog als zeilinstructeur te werken en na zijn vrijlating vluchtte hij naar Cambodja. Dat verhaal vindt u uitgebreid op www.camilleri.nl/2013/12/pedofiel-sebastiaan-reuijl-weer-opgepakt-in-cambodja

Cambodja

Reuijl verbleef in Siem Reap en runde daar een weeshuis. Tijdens zijn werk nodigde hij kinderen uit om op zijn kamer “videospelletjes te spelen”. APLE, een Cambodjaanse waakhond-organisatie zei dat hij eerder werd gearresteerd door de Cambodjaanse politie voor naar verluidt het misbruiken van vijf kinderen, maar vrijgelaten in afwachting van proces. Hij bleef contact houden met de kinderen, die een eerdere verklaring over het misbruik in de rechtszaal introkken.

In 2013 werd hij opnieuw gearresteerd, maar weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

In 2016 werd hij een derde en laatste keer gearresteerd en nu dan veroordeeld wegens “onfatsoenlijke handelingen tegen een minderjarige” en kinderpornografie. “Dit is een van de vele gevallen waarin een dader niet zal stoppen met het misbruiken totdat hij gepakt wordt,” zei APLE programmadirecteur Vando Khoem.

Bron: Channel NewsAsia 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website