De vermogende Nederlander Jan Brand (bekend van het beursgenoteerde detacheringsbedrijf Brunel) moet op 7 november in Hua Hin voorkomen in een strafzaak inzake bungalowpark en golfresort de Banyan, zo meldt het Financieele Dagblad.

De zaak komt voort uit een ruzie tussen de investeerders/eigenaren van de Banyan. Brand wordt nu beschuldigd van inbraak. Hij is in onmin geraakt met met oud-Breevast-ceo en ex-Volker Wessels-bestuurder Ton Beekman, die ook ruim een jaar directeur van de Banyan was en daar zelf een villa bezit.

In het park is ruim 100 miljoen euro is geïnvesteerd. Jan Brand heeft daar het meeste aan bijgedragen en heeft zelf ook een villa op het park. Een andere aandeelhouder is de Nederlander Jan Onderdijk, hij is tevens gedagvaard.

De dagvaarding van Brand en Onderdijk heeft te maken met de inbraak en inbeslagname van de vakantievilla van Ton Beekman. Volgens Beekman heeft een Thaise rechter al eerder beslist dat beide heren de vakantievilla moeten teruggeven aan hem, maar zij zouden dit weigeren.

Bron: Financieel Dagblad – fd.nl/ondernemen/1226861/brunel-grootaandeelhouder-als-verdachte-opgeroepen

1 reactie op “Nederlandse mede-eigenaar van Banyan in Hua Hin voor Thaise rechter om inbraak”

  1. Nico zegt op

    Ik denk dat 7 november 27 november moet zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website