Reizigers naar Vietnam met een Nederlands paspoort kunnen vanaf 4 januari online een e-visum aanvragen voor het land in Zuidoost-Azie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Vietnam heeft afgelopen maand besloten Nederland toe te voegen aan de landen waarvoor deze regeling geldt. Het e-visum voor Vietnam kan worden aangevraagd op de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (momenteel USD 25) volgens de instructies op de website. De aanvrager krijgt dan een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.

De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dienen de visa nog aangevraagd te worden bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. Bekijk op de website de lijst met de grensovergangen waar je met een e-visum Vietnam kan binnenkomen.

De Vietnamese autoriteiten zijn verantwoordelijk voor deze procedures en het uitgeven van het visum. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de Vietnamese immigratiedienst of de Vietnamese ambassade in Nederland.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Nederlanders kunnen vanaf nu met een e-visum naar Vietnam”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Of veel mensen er wat aan hebben hangt vooral af van de betaalopties, die ik niet vermeld zie staan.
  Die krijg je denk ik wel als je stap 1 genomen hebt, het mailen van een paar paspoort pagina’s. Maar daar loop ik vast, ik sta met bril op mijn paspoortfoto en dat mag van de Vietnamezen niet.

 2. Rob V. zegt op

  Even snel gekeken of onze Vlaamse lezers ook terecht kunnen, helaas nog niet.

  Wie wel kan zijn o.a. Nederlanders, Duitsers, Luxemburgers, Britten, Spanjaarden, Italianen, Noren, Hongaren, en nog een aantal andere Europese landen plus heel wat andere landen (China, Japan, Kazachstan< Birma/Myanmar etc.).

  Bron: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt

  Thai, Laotianen etc. kunnen 30 dagen visum vrij Vietnam bezoeken.

 3. Wim heijstek zegt op

  Reis al jaren met een e-visa naar vietnam weet niet wat het verschil nu is

  • Fransamsterdam zegt op

   Wellicht maakte u van de diensten van een van de hier genoemde websites gebruik?
   .
   WARNING ON APPLYING VISA ONLINE (PAYMENT MADE ONLINE) TO GET VISA ON ARRIVAL:​​

   – We would like to announce that the following website are not legitimate:

   http://vietnam-embassy.org, http://myvietnamvisa.com, http://vietnamvisacorp.com, http://vietnam-visa.com, http://visavietnam.gov.vn, http://vietnamvisa.gov.vn, http://visatovietnam.gov.vn, http://vietnam-visa.gov.vn, http://www.vietnam-visa.com, http://www.visavietnamonline.org, http://www.vietnamvs.com, and other websites which may exist.

   – The Embassy of Viet Nam in the Nederlands have recently received many feedbacks from foreign nationals on the visa online service provided by above-mentioned websites.

   – The Embassy holds no responsiblility for any visa application for Viet Nam provided by these services. Also, the embassy does not provide any visa on arrival service.​

   In order to avoid any risks that may arise when boarding flights or at ports of entry in Viet Nam due to possible miscommunication, travellers are strongly recommended to apply with the Vietnamese Embassy in the Nederlands to get visas before leaving IN PERSON OR BY POST.​​

 4. Serge zegt op

  En wat voor de Belgen ? Kunnen wij dit niet via een e-visum?

  • Kees zegt op

   Volgens mij moet je dat aan de vietnamezen vragen en niet hier.

 5. jacob zegt op

  Ik reis al jaren met een evisum naar omringende landen
  ook naar Vietnam, niets nieuws, maar je moet wel de jusite websites hebben anders betaal je teveel

  • Cornelis zegt op

   Het e-visum is iets anders dan de tot voor kort bestaande mogelijkheid om via commerciële websites – zie reactie Fransamsterdam – een aanvraag voor een ‘visa on arrival’ te doen. In dat laatste geval moest je bij aankomst nog eerst dat visum halen, nu kun je direct door de paspoortcontrole.

 6. Gerrti zegt op

  Ik had eens gelezen dat alle landen van de EU, dus ook Oost Europa, gratis op een 30 dagen toeristen visum het land mogen bezoeken, behalve de Benelux en Zwitserland. Als dit klopt, zou ik de Nederlandse, Belgische en Zwitserse ambassadeurs willen vragen, samen eens keer Vietnam te bezoeken en ook voor deze landen een gratis toeristen visum te bewerkstelligen.

  Bij voorbaat mijn dank, namens het hele Nederlandse volk.

  Groetjes Gerrit

  • Rob V. zegt op

   Dan heb je dat niet goed gelezen of onthouden. Volgens de Vietnamese ambassade (in het VK) zijn Britten, Duitsers, Fransen, Italianen en Spanjolen vrijgesteld (visa exemption) voor een verblijf t/m 15 dagen. De overige European dus niet. En voor een vakantie van 3-4 weken moeten alle Europeanen (ook Fransen en Duitsers) dus een visum hebben.

   “NOTICE NO. 3/17
   Until 30 June 2018, visa is not required for British, French, German, Italian and Spanish citizens with passport having at least six-month validity travelling to Viet Nam for up to 15 days for all purposes.”

   De meeste van ons hebben dus een visum nodig. Nederlanders kunnen daarvoor nu een officieel e-visum aanvragen, Belgen niet. Welke Europese landen dan wel?

   De volgende landen kunnen een 30 dagen e-visum aanvragen:
   7. Bulgarije
   13. Tsjechië
   14. Denemarken
   15. Finland
   16. Frankrijk
   17. Duitsland
   18. Griekenland
   19. Hongarije
   21. Ierland
   22. Italië
   26. Luxemburg
   29. Nederland
   31. Nieuw Zeeland
   31. Noorwegen
   36. Roemenië
   38. Slowakije
   39. Spanje
   40. Zweden
   43. Verenigd Koninkrijk

   Bronnen:
   http://vietnamembassy.org.uk/index.php?action=p&ct=Notice3_2017
   https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt en dan daar de landenlijst (PDF).

 7. T zegt op

  Nou dat is goed nieuws want ben nu voor Rusland een echt ouderwets visum aan het aanvragen dat gaat me in totaal ongeveer rond de 120 euro kosten voor een paar dagen en heel veel tijd.
  En mocht ik het naar de ambassade gaan niet uitbesteed hadden had het me nog veeel meer tijd gekost dus dit zijn zeer goede ontwikkelingen voor de reiziger.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website