(Hadrian / Shutterstock.com)

De Volkskrant is op zoek naar een correspondent Zuidoost-Azië, die werkt vanuit een in overleg te bepalen standplaats. Kandidaten beschikken over een goede pen, een onderzoekende blik en een brede belangstelling, ook voor online-verslaggeving.

Zuidoost-Azië laat zich momenteel van zijn beste en slechtste kant zien. In Myanmar heeft het leger een coup gepleegd, betogers zijn doodgeschoten. Het past goed bij de trend in de regio: een toename van autoritair bestuur en schending van de mensenrechten. Tegelijk zijn veel landen in deze regio erin geslaagd het coronavirus te bedwingen.

We zoeken een correspondent die via nieuws, reportages, analyses en interviews deze verschillende kanten kan belichten. Die net zo makkelijk over de democratiseringsprotesten in Thailand schrijft als over de populariteit van basketbal op de Filipijnen. Die, nu reizen in Azië vanwege corona praktisch onmogelijk is, via telefoon en videobellen de juiste mensen weet te lokaliseren, maar die zodra het weer kan zelf op pad gaat.

Het correspondentschap omvat naast de elf landen van Zuidoost-Azië ook Japan, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland. De correspondent zoekt in al deze landen naar verhalen die de Volkskrantlezer niet mag missen.

We zoeken iemand die naast politieke, economische en maatschappelijke verhalen, ook oog heeft voor kunst, sport en religie. Ervaring in de schrijvende journalistiek en beheersing van alle genres zijn vereist.

Het gaat om een freelance correspondentschap.

Voor nadere informatie kun je terecht bij chef Buitenland Marjolein van de Water (m.vandewater@volkskrant.nl). Sollicitaties kunnen tot 12 maart naar adjunct-hoofdredacteur Annieke Kranenberg (a.kranenberg@volkskrant.nl).

Bron: De Volkskrant van 1 maart 2021

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website