De gemoederen over het ‘Gele vaccinatieboekje’ houden ook de bewindvoerders in Den Haag bezig. Zo is minister De Jonge van mening dat de GGD’s de corona-vaccinatie niet moeten noteren in het gele vaccinatieboekje.

Dat boekje is vooral bestemd als een bewijs voor vaccinaties tegen gele koorts of hepatitis A en B. Uitgeverij SDU zegt dat het een internationaal bewijs is en dat de coronavaccinatie eenvoudig toegevoegd zou kunnen worden. Dat zou handig kunnen zijn voor Nederlanders die op vakantie gaan nu het Europese vaccinatiebewijs nog niet bestaat.

Een aantal GGD’s weigert de prik ook te noteren in het meegenomen boekje. Minister De Jonge steunt die aanpak. Hij zegt dat het gele vaccinatieboekje geen internationale status heeft en dat het “niet bruikbaar” is als vaccinatiebewijs voor Covid-19. Ook zou het te veel extra werk opleveren voor de GGD-medewerkers. Hij adviseert iedereen om de meegegeven vaccinatiekaart goed te bewaren en mee te nemen.

De PvdA snapt de opstelling van De Jonge niet. Mogelijk dat reizigers bij de grens in de problemen komen als ze hun vaccinatiebewijs niet hebben bewaard. De Jonge wil wachten tot er een centrale registratie geregeld is, dan kan een vaccinatiebewijs als app op een telefoon getoond worden (er komt ook een papieren versie). De centrale registratie is nog niet op orde, omdat regionale systemen nog niet aan elkaar gekoppeld zijn.

Bron: NOS.nl

53 reacties op “De Jonge is tegen registratie coronaprik in gele vaccinatieboekje”

 1. Henry zegt op

  Rare stelling van de Jonge het gele vaccinatie boekje wordt we erkend door de WHO

  • Lydia zegt op

   Het vaccin zit nog in de experimentele fase. Er wordt immers nog zo dat mensen die gevaccineerd zijn nog steeds Covid 19 kunnen doorgeven aan anderen en ze óók nog zelf Covid 19 kunnen krijgen. Als het in het gele vaccinatieboekje zou worden bijgeschreven moeten ze er voor 100% van uit kunnen gaan dat bovenstaande niet van toepassing is. Pas ná de testfase rond dec. 2023 kunnen ze de balans opmaken.

 2. Ron zegt op

  Net voor de 1e prik geweest. Vaccinatie gewoon bijgeschreven in het gele boekje (Schiphol)

 3. Tak zegt op

  Ronduit belachelijk om het Corona vaccin niet in het gele boekje
  te willen plaatsen. Hierdoor komen mensen die naar het buitenland reizen
  in de problemen. Als ik in Nederland gevaccineerd zou worden dan wil
  ik het in mn gele boekje en daarnaast een bewijs in het Engels. Al die verhalen
  over een vaccinatie paspoort kunnen nog lang duren. Je kan beter gebruik
  maken van wat er al jaren is en werkt.

  TAK

  • Lydia zegt op

   Er is (straks) een app waar aan wordt gegeven dat je immuun bent voor Covid 19 en zonder een test kunt doen kunt reizen. Wellicht kunnen ze dat ook op papier aanleveren voor diegene die niet over een mobiel beschikken.

   • Frans Nico zegt op

    Ik ben 18 april jl. voor de eerste maal gevaccineerd met Comirnaty-vaccin van BioNKech/Pfizer. Kreeg netjes een geprinte Registratiekaart van Ministerie van Volksgezondheid mee met naam, geboortedatum en vaccingegevens. Over tien dagen krijg ik de tweede vaccinatie en krijg ik teven een nieuwe Registratiekaart mee met alle (aangevulde) gegevens. Deze moet ik bij reizen naar het buitenland kunnen overleggen als daarom wordt gevraagd, zo is mij verteld. Los daarvan heb ik geen geel boekje. Dus op die wijze kan ik niets aantonen.

 4. patrick zegt op

  Nou meneer de Jonge, ik heb de laatste 15 jaar heel veel in Afrika etc gewerkt. Ik kan je vertellen dat alvorens een paspoort te presenteren, er eerst een gele boekje word geïnspecteerd. Dus wel degelijk word deze erkend.

 5. haki zegt op

  De man begint knap irritant te worden en begrijpt kennelijk niet dat zolang er geen beter systeem is (wat nog wel even kan duren als het aan onze politici ligt, die momenteel in de 2e kamer liever met zichzelf bezig zijn dan met ‘slands problemen), het gele boekje zeker geen kwaad kan!
  Gelukkig is mijn huisarts het met mij eens en indien over 4 weken de GGD West Brabant me bij de 2e prik weer probeert aantekening in gele boekje te weigeren, ik prik alsnog bij huisarts haal.

  • Ton Egbers zegt op

   Ik geloof dat die non-medicus nog steeds niet begrijpt dat het een Volks-gezondheids- CRISES is, en je dan vooral moet roeien met wat je al hebt. Je kunt niet steeds wachten op “perfect”. Zoals naar mijn mening ook bv de AstraZ beslissing voor NL verkeerd is. NL zit al te ver onder de middenmoot in de EU qua vaccineren. Ik zou graag willen dat ik het hier waar ik woon al zou kunnen krijgen…

   En nu weer dit. Absurd! Dat boekje is toch juist HET meest formele document voor jezelf en anderen van al je persoonlijke inentingshistorie WAT ER NU DIREKT VOOR HANDEN IS? Dus uiteraard moet een anti-Covid injectie er ook in !

   In plaats van lesgeven en versneld de politiek in gaan had ie inderdaad ‘ns wat vaker tussen Africa en Azie op en neer moeten reizen … (Noot: woon hier op een eiland waar nog een klein eilandje naast ligt, met erop de monumentsresten van de quarantaine verblijven voor Mekka-gangers als ze terugkwamen met de boot naar Indonesie. Was vooral anti gele koorts als ik het goed heb. Reden kleur boekje?)

   • Henk zegt op

    Dat het gele boekje van de SDU (voor dit bedrijf een verdienmodel dus zijn ze tegen de opstelling van HdJ) het meest formele document is dat er bestaat maak je er helemaal zelf van. Ware dat zo dan zou veel eerder eenieder in het land en daarbuiten zo’n boekje verplicht in zijn kast hebben liggen. En dat is niet zo. Je komt nergens met dit “document” de grens over als dat land die grens nog niet heeft opengesteld. Als NL’er kun je naar die landen die NL’ers willen ontvangen, en dan maakt het niet uit of je wel of niet dat boekje laat zien. Wordt niet eens om gevraagd. NB: de grootste groep nml de jongeren hebben nog niet één prik gekregen en het gaat nog weken en weken duren alvorens zij aan de beurt zijn. En het juist die groep die staat te springen om buiten NL op vakantie te kunnen. Kortom: HdJ heeft groot gelijk om een eind te maken aan kouwe drukte.

 6. Marc zegt op

  De zoveelste app dat krakers kunnen gebruiken om onze gegevens te stelen
  Geen enkele overheid kan ons 100% zekerheid geven
  maar ons wel verplichten alles elektronisch te doen

 7. FB zegt op

  Te veel werk om in te vullen Beste dhr. De Jonge, hou de papierwinkel zo klein mogelijk. Één veel boekje waar alles in staat vermeld over vaccinaties. Een kind kan de was doen. Nu nog de politiek

 8. Irene zegt op

  Ik begrijp het helemaal niet meer. Toen ik in 1983 voor het eerst naar Thailand ging, moest je volgens verpicht je gele boekje toen bij de paspoortcontrole,

 9. John Chiang Rai zegt op

  De mening van minister De Jonge betreffende dit gele boekje slaat helemaal nergens op.
  Hoe kun je als minister, na zoveel jaren bestaan van dit boekje, nu beginnen te rangschikken voor welk soort vaccinatie dit boekje bestemd is?
  Het is een internationaal vaccinatie boekje, waar zolang er geen vervangend boekje/bewijs van de WHO bestaat,alle vaccinatie’s die een persoon gehad heeft,genoteerd worden.
  Er van uitgaande dat dit zeker niet het laatste virus geweest is,en ook nog lang niet zeker is of we over een jaartje een nieuwe corona injectie nodig hebben,vraag ik mij af hoeveel Apps we in de toekomst dan nodig hebben,om deze injectie’s allemaal seperaat te bewijzen.
  En wat is met al die mensen die tot nu toe geen Smartphone hebben,of zelfs niet willen hebben??

 10. Jos zegt op

  Dus als ik met mijn kinderen op vakantie ga staan de vaccinaties nu op minimaal 3 plekken vermeld.
  Alle kinderziektes op het registratielijstje van het ministerie, het gele boekje voor reisvaccinaties en nu ook weer een app of A4’tje voor Covid.
  Voor mijn dochter komt er ook nog een apart HPV registratie bij.

  Lekker handig. Leuker kunnen we het niet maken.

 11. John Chiang Rai zegt op

  Ter aanvulling van bovenstaande,zelfs al komt er een papieren versie,hoeveel van deze versie’s,zou je dan moeten meevoeren op een reis,als dit zeker niet de laatste corona injectie geweest is?
  Is een klein boekje waar alle injectie’s keurig genoteerd staan voos iedereen niet veel eenvoudiger en overzichtelijker?

 12. Cor verkerk zegt op

  Uiteraard wordt het zo veel mogelijk tegen gewerkt. Deze regering heeft er totaal geen belang bij dat Jan met de pet op vakantie gaat en zijn geld elders besteed.

 13. Antonius zegt op

  Beste Mensen, Het is niet in belang van de overheid dat u geld buiten Nederland uitgeeft. Dit is waarom men loopt uit te stellen. Want zolang er geen duidelijkheid is. en geen wettelijk middel. Komt u in de problemen.als u buiten Nederland op vakantie gaat. Tot augustus is er geen app heb ik begrepen. Die app is dan alleen geldig voor reizen binnen Europa.
  groet Antonius

 14. Petervz zegt op

  Er zijn 2 belangrijke obstacles voor het gebruik van het gele vaccinatieboekje.
  1. De veiligheid. Anders dan het huidige paspoort dat erg moeilijk te vervalsen is, kent het vaccinatieboekje geen enkele vorm van beveiliging. Hoe kunnen autoriteiten oordelen dat het getoonde gele boekje inderdaad van de houder van het paspoort is.
  2. De geldigheidsduur van een vaccinatie. Anders dan bijvoorbeeld gele koorts is het op dit moment nog niet bekend hoe lang een voor Covid19 gevaccineerd persoon beschermt is en in welke mate anderen nog steeds besmet kunnen worden. Wellicht is ieder jaar of iedere 6 maanden een vervolgprik nodig. Je kan dus wel stellen “ik ben gevaccineerd en ik wil kunnen reizen”, maar weet je dan zeker dat je op je reisbestemming anderen niet alsnog kunt besmetten?

  • Henk zegt op

   Punt 2 geldt voor elk te tonen bewijs van vaccinatie, boekje of app of anderszins. Niets garandeert de geldigheidsduur van een vaccinatie anders dan door het ingeënte vaccin zelf en het voortschrijdend inzicht daaromntrent, en dat inzicht zal er pas zijn als we goed en wel in medio 2022 zijn gearriveerd.

  • Ton Egbers zegt op

   Ad 1. We hebben nog niets beters. Dit is tot nu toe nog steeds het beste wat er al is. Niet je oude flipflops weggooien tot je nieuwe hebt.
   Ad 2. Andere vaccinaties zijn ook niet voor eeuwig afdoende. En dat is juist het mooie van zo’n enkel simpel boekje: Kan je zelf of kunnen ook anderen makkelijk voor je nagaan of het maar beter is weer n ‘booster’ te krijgen, of hoe je dat ook wilt noemen.

  • ron zegt op

   Peter punt 1 : decennia is het gele boekje in gebruik dus heeft zijn waarde al bewezen. Immers toen kon ook al vervalst worden. Een app is zeker niet veiliger : hacken, phising,scam etc De Thaise immigratie ziet straks heel veel verschillende app’s , het gele boekje was in elk geval al wel een instituut.
   Punt 2: heeft niets met geel boekje te maken , net zo goed voor een app van toepassing

  • John Chiang Rai zegt op

   Punt 1: Zolang er geen andere vaccinatieboekjes zijn,is en blijft dit de enigste mogelijkheid om een vaccinatie erkenbaar te maken.
   Bij de vervalsing,die zeker mogelijk is,maakt zich zowel de vervalser zelf,als ook de gebruiker van het vervalste document (internationaal) strafbaar.
   Om nu al dit risico van een dokumenten vervalsing, alleen voor een vakantie op mij te nemen,terwijl ik ook nog niet weet hoe streng deze misdaad in het vakantieland bestraft gaat worden, hou ik persoonlijk voor erg ondoordacht en buitengewoon belast met de mogelijkheid van een ontdekking.
   Punt 2 Zelfs al zou men iedere 6 maanden een hernieuwde vaccinatie nodig hebben,is dit geen enkel probleem,om deze vaccinatie ook iedere keer weer opnieuw te vermelden in een geldig dokument.
   Zou men als gevaccineerde met een vervalsing van het gele boekje willen aantonen dat men (IMMUNE) is, en zo doende toch het risico neemt dat hij zichzelf en derden besmetten kan,maakt men zich in principe dubbel strafbaar.
   Vandaar denk ik dat de meesten erg goed zullen nadenken,voor ze überhaupt proberen zullen, om met een vervalst boekje ongevaccineerd op pad te gaan.

 15. Dennis zegt op

  DeJonge is,helaas,ongeschikt als minister in crisistijd. Teveel vastgeroest in Haagse overlegmodellen en ingefluisterd door juristen.

  Het gele boekje is een internationaal erkend drukwerkje, zonder formele betekenis. Maar in de rest van de wereld weet men dan wel hoe en waarmee je bent gevaccineerd (niet alleen covid, ook andere ziektes).

  Dat de GGD geen tijd zou hebben, is onzin. Na vaccinatie moet je dus 15 minuten wachten, dus tijd genoeg voor de GGD om het Gele Boekje in te vullen. Desnoods wacht je nog even 10 minuten extra. Het is ook niet bepaald zo, dat iedereen zo’n geel boekje heeft, dus de aantallen vallen mee.

  Het Gele Boekje wordt nota bene ook uitgegeven door het ministerie van volksgezondheid via de Sdu. De Jonge wil blijkbaar de drukte bij de GGD weghalen of ze tegen de kritiek beschermen, door zijn eigen departement tegen te spreken en zich daarmee dus voor schut zettende.

  Hopelijk is een wijze les uit deze pandemie, dat in crisistijd er een terzake kundige minister aan het roer staat. Eigenlijk geldt dat voor elk departement en dat is zeker de laatste decennia niet meer het geval (Voorhoeve was ten tijde van Sebrenica ook niet bepaald onze rots in de storm).

  • janbeute zegt op

   Ik heb nog nooit een geelboekje gezien als Nederlander geboren, tijdens mijn 68 jarige levens jaren.
   Heb als kind wel vaccinaties gehad.
   Veel van mijn vaccinaties tijdens mijn 7 jarige diensttijd waren destijds gestempelt in mijn militair paspoort.
   En hoe ziet dat boekje er dan uit, is het net zoiets als het internationaal rijbewijs een eenvoudig en zeker door vervalsers simpel na te maken boekje.
   Wat voor waarde heeft dat boekje dan nog vraag ik mij dan weer af.

   Jan Beute.

   • Jacques zegt op

    In Thailand bijvoorbeeld is het Nederlandse internationale rijbewijs leidend bij de aanvraag voor een Thais rijbewijs. Dus kennelijk wordt er wel waarde gegeven aan dit soort boekjes. Zie ook de inbreng van Irene op dit onderwerp.

    • Cornelis zegt op

     Niet ‘leidend’, maar geaccepteerd als vertaling van het NL rijbewijs.

     • chris zegt op

      beste Cornelis en Jacques,
      Heb een maand geleden mijn Thaise rijbewijs gehaald. Men heeft (op drie plaatsen) niet eens gevraagd naar mijn internationale rijbewijs maar naar mijn roze Nederlandse rijbewijs wel.
      Leidend: nee; geaccepteerd als vertaling: ook niet.

      • Cornelis zegt op

       In mijn geval werd het nadrukkelijk gevraagd ter vertaling, maar zoals met vrijwel alles in Thailand trekt iedereen zijn eigen plan…….

     • Jacques zegt op

      In mijn geval was het wel leidend, want zonder dit document kreeg je in Pattaya in 2015 geen Thai’s rijbewijs. Nederlandse rijbewijs bleek daar niet interessant ( werd niet gekopieerd) en mijn roze Thai ID kaart ging ook niet op als Thais adres. Moest een residence document ophalen bij immigratie. Zo zie je maar hoe er verschillend mee wordt omgegaan. Willekeur die geen grenzen kent.

   • John Chiang Rai zegt op

    Beste Jan Beute,Dat jij het gele vaccinatieboekje nooit gezien hebt als geboren Nederlander,wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit bestaan heeft.
    De meeste Nederlanders of zelfs buitenlanders die in Nederland wonen,kennen dit gele boekje reeds jaren.
    Zelfs voor diegenen die het gedurende hun vele levensjaren verloren hebben,bestaat altijd nog de mogelijkheid, dit boekje opnieuw te bestellen.
    Kijk voor het boekje,en de opnieuwe bestel mogelijkheden maar even op de onderstaande link.
    https://www.sdu.nl/over-sdu/producten-diensten/formulieren/mijnvaccinatieboekje

   • herman zegt op

    elke zeeman heeft of had een geel boekje behoorende bij je monsterboekje geen geel boekje menig land mocht je de wal niet op m.n. gele koorts was belangrijk naderhand kwamen er meer vacinaties bij m.n. hepatitus. alle prikken gehad in het havenzhs met stempels van de overheid en nu verklaren dat het gele boekje niet geldig is ???

    • Ingrid zegt op

     31 jaar voor nationale airline gevlogen en vele malen , in vele landen, gecontroleerd op correct bijgewerkt geel boekje.de nederlandse “corona-minister” spreekt onzin.

 16. Hans v.d Bergh zegt op

  Is deze man het spoor bijster ?.
  Een International Vaccinatie boekje (Gele boekje ) door WVS, RIVM en WHO erkent.

  Hij moet dringend zijn huiswerk maken !!

  Dit is te gek voor worden !!

  • WilChang zegt op

   Gelukkig ook in Venlo super georganiseerd, stempel, sticker, krabbel erbij in het Gele boekje. Het kost hun minder dan een halve minuut.

 17. Pieter zegt op

  Kunt echt zien dat de Jonge (nog) niet buiten EU grenzen is geweest..
  Als wethouder (destijds) was het wel betaalbaar geweest voor hem.
  Overal waar desgevraagd, getoond en erkend….

  Niet geschikt om mee te praten op (reis-internationaal) niveau!
  Zou zich beter moeten laten voorlichten en niet blijven hangen in “eigen gelijk”!

 18. Henk zegt op

  Dat het “gele boekje” door WVS is erkend maakt niets uit tenzij je je VWS bedoelt. Dat het gele boekje door het RIVM is erkend, maakt ook niets uit want elk ander land erkent slechts hun eigen instituut. De hele discussie rondom dit SDU-fabricaat kent men totaal niet elders in de EU: niets eens in de buurlanden,laat staan de VK, FR, SP of IT, de vakantielanden bij uitstek. Hebben we het nog niet eens over buiten de EU. Let wel: de WHO is voorstander van een wereldwijde “corona-paspoort/app”!! Waarom zou dat zijn?

  • chris zegt op

   De Corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat vele mensen in deze wereld (vooral in armere landen waar de meerderheid van de wereldbevolking woont) net zo arm zijn geworden als 30 tot 40 jaar geleden.
   Enig idee hoeveel van hen denken op korte termijn naar een ander land te gaan op vakantie of een smartphone te kopen?
   Vraag voor de aardigheid eens op het Thaise platteland hoeveel Thais wel eens in het buitenland zijn geweest voor vakantie in hun leven.

  • Kem zegt op

   Voor Duitsland kan ik dat bevestigen. Ik woon er sinds 1990 en bij de eerste vaccinatie kreeg ik gelijk het gele drietalige inentingsboekje met WHO-logo mee (ISBN 978-3943422061). Kosteloos, in een plastic hoesje. Daar staan alle vaccinaties in die ik de afgelopen 30 jaar heb gehad, ook die met Moderna.
   Fraudebestendigheid is geen argument tegen het gele boekje. Vervalsen is gewoon strafbaar.

 19. Rob zegt op

  Tjonge tjonge meneer de Jonge, hou je een s bezig met echt belangrijke zaken dan had je nu al een waterdicht systeem gehad voor wat betreft de registratie, laat ons nu maar voor onszelf zorgen want jullie zijn daar alleen maar druk om op het Haagse pluche te kunnen blijven zitten.

 20. Witzier A.A. zegt op

  Je kunt wel zien dat deze minister nog maar net uit de luiers is, het gele vacc.boekje heb ik al sinds 1970, toen bestond dat als het enige wettelijke en wereldwijde bewijs van vaccinatie, alle vaccinatie wel te verstaan en niet alleen Covid. Bij mij zijn de beide injecties keurig bijgeschreven en gestempeld en voorzien van een handtekening, misschien ten overvloede: Ik ben er blij mee. Nogmaals, dat de minister het er niet mee eens is ligt gewoon aan hem, niet alleen is zijn hele vaccinatie-campagne tekenend voor zijn onkunde, maar naar nu blijkt ook onwil en volslagen eigenwijsheid; Nederland is erg gelukkig met dit soort minister, die meer belang heeft bij flitsende schoenen en blijk geeft van ontstellende onkunde.

 21. A.Corvers zegt op

  Ik heb de pech dat de GGD-afdeling, die mij gevaccineerd heeft, weigerde mijn vaccinatie in mijn GGD-vaccinatieboekje te zetten. Wat een onzin, maar het mag niet van de minister. Ik ben er stellig van overtuigd dat de Jonge na de Corona perikelen een mooie baan aangeboden krijgt bij een farmaceutische firma die tests verkoopt. Het is toch van de zotte, dat ik straks om maar iets simpels te noemen naar Frankrijk wil (per 9 juni open) en volledig gecaccineerd ben, ik toch weer een PCR-test moet doen à €135.
  Overigens zijn er landen, die blijkbaar de telefoon app al operationeel hebben (Spanje, Frankrijk), wat is er nu moeilijk aan een QR code ?
  De overheid probeert vakanties zo lang mogelijk tegen te werken en iedereen binnen de landsgrenzen te houden.

 22. Marcel de Korte zegt op

  En wat heb je aan het gele boekje als je naar Thailand reist?

  • chris zegt op

   Dat is niet duidelijk maar het boekje heeft wel de goede kleur.
   Ik heb er ook 1 en de laatste griepprik ( een paar maanden geleden) werd er netjes ingeschreven.

 23. Hans Fabian zegt op

  Ik ben door de GGD in Maastricht gevaccineerd. Daar krijgt iedereen zonder te vragen een Registratiekaart coronavaccinatie afgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In twee talen. In het Nederlands en in het Engels. Met daarop de vermelding van je naam volgens je paspoort, de vaccinatie datums, productnaam en batchnummer.

 24. chris zegt op

  Als we bepaalde zaken moet laten omdat het produkt wel eens vervalst zou kunnen zijn of worden, stort het merendeel van de economieen in deze wereld in. Onmiddellijk. En ook ons vertrouwen in de mensheid.

 25. Eric zegt op

  “De PvdA snapt de opstelling van De Jonge niet. Mogelijk dat reizigers bij de grens in de problemen komen als ze hun vaccinatiebewijs niet hebben bewaard”.

  Iemand die z’n vaccinatiekaart achteloos weggooid en vervolgens langs een douane wil zou niet op reis mogen gaan. Zolang dat Europese/wereld vaccinatie paspoort of wat de overheden ook willen er niet is lijkt me ’t verstanding om het enige bewijs wat je wel hebt bij je paspoort stopt en NOOIT kwijtraakt en al helemaal niet weggooid…. ongelofelijk.

 26. chris zegt op

  Je gooit het natuurijk niet weg maar het kan wel zoek raken. Misschien niet bij jongeren maar bij ouderen (en bij Rutte) speelt vergeetachtigheid nog wel eens. En hoe lang moet je zo’n bewijs bewaren: 1 jaar, 2 jaar, 10 jaar, de rest van je leven?
  Eigenlijk heb je dat bewijs alleen nodig om je vaderland te verlaten en/of op reis te gaan. Hoewel…met zo’n 25-35 % van de mensen die zich wellicht niet laat inenten (ook niet nodig voor herd immunity) geloof ik niet dat zo’n bewijs verplicht wordt gesteld door alle vervoerders en door alle landen over de hele wereld en voor vele jaren (nog even afgezien van privacy wetgeving).
  Maar er is een goed alternatief: laat de overheid een stempel zetten in je paspoort dat je gevaccineerd bent. Niet al die losse papiertjes. Het lijkt de Middeleeuwen wel. Je hebt toch een chip in je paspoort? Ze weten praktisch alles van je en voor zo iets belangrijks als een vaccinatie-bewijs krijg je dan papier?

  • Bert zegt op

   Stempel is helemaal niet nodig. ZXit toch een mooie chip in bijna elk paspoort.

   • chris zegt op

    In veel minder ontwikkelde landen geilt men op papier met stempels. De ambtenaar aldaar kan niet begrijpen dat alles op zo’n klein plaatje wordt geprint.

 27. Frans Nico zegt op

  “Maar er is een goed alternatief: laat de overheid een stempel zetten in je paspoort dat je gevaccineerd bent.”

  Vaccinatie betekent in veel gevallen niet dat je voor altijd immuun bent. Met het COVID-19-virus is dat nog volstrekt onbekend. Wat is dan de waarde van een stempel in je paspoort?

  • chris zegt op

   Het betekent gewoon, niet meer en niet minder dan dat je gevaccineerd bent. Dat wordt vast een van de reisvoorwaarden in de nabiije toekomst. En aan die voorwaarde heb je dan voldaan.

 28. Kem zegt op

  Thailand heeft begin deze maand een vaccinatieboekje geïntroduceerd:
  https://scandasia.com/thailand-introduces-international-vaccine-passport-for-traveling-abroad/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website